Haberler

Göbeklitepe Yarı Maratonu Koşuldu

Güncelleme:

Şanlıurfa'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10K Koşusu'na yerli ve yabancı 400 sporcu katıldı.

Şanlıurfa'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Göbeklitepe Yarı Maratonu, yurt içinin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda sporcunun katılımıyla yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Şanlıurfa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Nevali Otelin sponsorluğunda düzenlenen 10 kilometre yarışı ve yarı maraton yoğun ilgi gördü.

Yarı maratonun bitiş noktası ve ödül töreni Şanlıurfa'da hizmete açıldığı 10 Ekim 2013 tarihinden itibaren sadece hesaplı alışverişin değil, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin de merkezi olan Piazza'nın açık otoparkında gerçekleşti.

Üç etaplı olarak gerçekleşen yarışmada, 21 kilometrelik birinci yarı maraton Göbeklitepe'den, 10 kilometrelik ikincisi yarış Mardin yolundan Göbeklitepe'ye dönülen kavşaktan, üçüncü etap halk koşusu ise Nevali Otel'den başladı. Avm otoparkında yer alan finish noktasına doğru koşulan tüm yarışlarda büyük heyecan yaşandı.

Yarışmada, yarı maraton erkeklerde; Etiyopya'lı Wandimgu Satt, Fetene Alemu Regasa ile Serdar Çetin kazandı. Bayanlarda, Lütfiye Kaya, Nursel Yıldız ve Duygu Boyan ipi göğüsledi.

10 Kilometre kopuşunda ise Ömer Alkanoğlu, Kenan Yalçın, İsa Özçelik, bayanlarda Dudu Polat, Esin Bahar Dölek ve Ayşe Tuncel ilk üç dereceyi paylaştı.

Yarışmaya çeşitli kentlerden 6 engelli de tekerlekli sandalyeleriyle katılarak, ayrı bir renk kattılar. Bir Japon sporcunun da katıldığı yarışma oldukça heyecanlı geçti.

BAŞKAN GÜVENÇ DE KOŞTU

Yarışmada finishe koşan yüzlerce kişi arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de yer aldı. Güvenç, koşu sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun ve sportif aktivitelerin önemine dikkati çekti.

Bu yılki yarışmanın organizasyonunda büyükşehir belediyesi olarak yer aldıklarını anlatan Güvenç, "Maratonun gelecek yıllarda daha geniş uluslararası katılımla gerçekleşeceğine inanıyorum. Kentimizin tanıtımı, halka sporun sevdirilmesi açısından büyük önem taşıyan maratonumuza katılan tüm konuklarımızı, hemşerilerimi ve sponsorlarımızı kutluyorum" dedi.

Bu arada, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden gelen ve Eshab-ı Kefh'i (Yedi Uyurlar Mağarası) sembolize eden 7 kişi ve yanlarındaki köpek yarışmanın ilgi odağı oldu. Eshab-ı Kefh'in Mersin'in Tarsus ilçesinde değil Afşin'de olduğunun bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını belirten gönüllü grubu, Başkan Celalettin Güvenç'e beraberinde getirdikleri ve Eshab-ı Kefh'in girişinin fotoğrafının yer aldığı tabloyu armağan ettiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Önen ise, nüfusunun yüzde 79'unun genç olduğu Şanlıurfa'da sportif aktivitelerle bir spor şehri markası oluşturma çabasında olduklarını söyledi. Önen, başta Valilik olmak üzere Şanlıurfa Büyükşehir Belideyesine ve sponsorlara teşekkür etti.

Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Piazza AVM Pazarlama Yöneticisi Emine Çulcu, diğer sponsor ve davetliler tarafından verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Türkiye Mardin Yerel Spor Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

YASIN X:

YARI MARATON ÖDÜLLERİNİ TÖRENLE 10K KOŞUCULARINA VERİP TE, 4 GÜN SONRA GERİ TOPLAMAYA ÇALIŞAN BİR ORGANIZASYON. BU ŞEKİLDE URFAYI REZİL ETMEYİN. BIRAKIN ŞANINIZ KALSIN. AYIP.

0
0
yanıtYanıtla
YASIN X:

TEBRIK EDIYORUZ KENDİLERİNİ. YARISTAN SONRA 12 KATEGORIDE CÜZ-İ PARA ÖDÜLÜNÜ SPORCULARA SUNUPTA, YARIŞTAN 4 GÜN SONRA ARAYIP GERİ İSTEYEN TEK KOMİSYONSUNUZ. MADALYA VE KUPAYI DA GERİ İSTİYOR MUSUNUZ? ŞANLIURFA''YI ŞANSSIZ YAPTINIZ. HİÇ YAKIŞMADI. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title