Haberler

Global Bankaların Yöneticileri İstanbul'da Buluşuyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü UNCTAD'ın Yaratıcı Ekonomi ve Endüstriler Programı ve İstanbul Ticaret Odası ile birlikte, Türkiye'deki diğer paydaşların da temsil edileceği Uluslararası Yaratıcı...

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü UNCTAD'ın Yaratıcı Ekonomi ve Endüstriler Programı ve İstanbul Ticaret Odası ile birlikte, Türkiye'deki diğer paydaşların da temsil edileceği Uluslararası Yaratıcı Ekonomi Merkezi'ni kuruyor.

Merkezin açılışı, 8 Kasım'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, UNCTAD Genel Sekreteri Supachai Panichpakdi ve global bankaların yöneticilerinin katılımıyla, üniversitenin Eminönü kampüsünde yapılacak.

Uluslararası Yaratıcı Ekonomi ve Kültür Endüstrileri, Yaratıcı Şehirler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı öncesi, Ticaret Üniversitesi'nin ev sahipliğinde konferans gerçekleştirilecek.

Türkiye ve dünyanın önde gelen banka yöneticilerinin de katılacağı konferansla ilgili bilgi veren Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, 'A.B.D. ve Avrupa Birliği'ndeki alışılmadık parasal genişleme, Merkez Bankası politikaları, küresel finans piyasalarında piyasa mekanizmasının işlemesine önemli etkiler yaparak, döviz kurlarında ve uluslararası kredi akışlarında beklenmedik dalgalanmalar ve belirsizlikler oluşturmaktadır. Konferansta, bu konuların yükselen ekonomilerdeki kriz sonrası uluslararası ticaret ve yatırım finansmanına olan etkileri değerlendirecektir' dedi.

İstanbul'da da Londra gibi dinamik bir ekonomik ve ticari hayat olduğuna dikkat çeken Ekren 'İstanbul finans ve yaratıcı endüstrilerin yanı sıra kültür endüstrilerini de barındırmaktadır. Ayrıca Güney ile Kuzey, Doğu ile Batı arasında önemli bir köprüdür. Konferansta, finansın ekonomik büyüme ve refaha hizmet etmesi yolunda kendini yeniden düzenlemesi ile yaratıcı ekonomi ve endüstrilerin 21. yüzyıl ekonomisindeki rolü üzerine yapılan tartışmalarda İstanbul'un, küresel sistemdeki rol ve fonksiyonu üzerinde durulacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

UNCTAD Yaratıcı Ekonomi ve Endüstriler Programı, UNDP Bilgi Yönetimi Programı ve WIMPO Yaratıcı Endüstriler Bölümünün katkı sağlayacağı merkezin açılış programı ve düzenlenecek konferansa HSBC, Avrupa, Strateji ve Planlama Şefi Gerd C. Pircher, ING Bank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı John T. McCarthy, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Allain Terraillon, ICICI Bank Hindistan'dan Sandeep Batra, Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Eximbank Genel Müdürü Dr. Hayrettin Kaplan, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, Standard Ünlü Bank Group Genel Müdürü Attila Köksal, WIPO Yöneticisi Christopher Kalanje, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ve akademisyenler katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Nazım Ekren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title