Haberler

GKV'liler AFS'de de Türkiye'nin Gururu

AFS sınavını başarıyla geçerek program kapsamında yurt dışında bir yıl eğitim alma hakkı kazandılar.

Türkiye başarılarını sınır ötesine taşıyarak uluslar arası arenada da adından sıkça söz ettiren GKV Özel Okulları öğrencileri katıldıkları AFS sınavını başarıyla geçerek program kapsamında yurt dışında bir yıl eğitim alma hakkı kazandılar. GKV Özel Liseleri öğrencilerinden Melike Aytekin, Semih Göçemen, Ceren Doğan, Müge Tanrıöver, Esra Kürkçü, Ecem Bulguroğlu, Batuhan Teymur, Sinem Görücü ve Merve Bayram katıldıkları yazılı ve sözlü sınavlardan başarıyla çıkarak Gaziantep'in ilgi odağı haline geldiler.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerinin AFS Başarısını değerlendiren Genel Müdür Dr Atanur Vergili "Lise öğrencilerimizden Melike Aytekin, Semih Göçemen, Ceren Doğan, Müge Tanrıöver, Esra Kürkçü, Ecem Bulguroğlu, Batuhan Teymur, Sinem Görücü ve Merve Bayram Türk Kültür Vakfı tarafından organize edilen AFS Kültürlerarası Değişim Programları 2012-2013 dönemi sınavlarında büyük başarı gösterdiler. AFS sınavları her yıl Kasım-Aralık ayları arasında yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılmaktadır.

Çoktan seçmeli genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşan yazılı sınavda başarılı olan adaylara, deneyimli AFS komisyonları tarafından sözlü sınav uygulanmaktadır. Bu iki sınavda başarılı olan AFS adayları diğer ülkelerin o yılki kotalarına ve tercihlerine göre belirlenen yaklaşık 50 yabancı ülkeden birisinde bir yıl süreyle gönüllü ailelerin yanında kalarak lise eğitimlerine devam etmektedir. AFS değişim öğrencileri organizasyonun oryantasyon ve danışmanlık desteğiyle çok önemli bir kültürlerarası öğrenme ve gelişim deneyimi kazanmaktadır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde eğitim görmekte olan dokuz öğrencimiz bu yıl 3 Aralık 2011 ve 24 Aralık 2011 Cumartesi günü Adana'da yapılan yazılı ve sözlü sınavlarda başarı göstererek AFS değişim öğrencisi olmaya hak kazanmışlardır. AFS'li öğrencilerimiz Melike Aytekin, Semih Göçemen, Ceren Doğan, Müge Tanrıöver, Esra Kürkçü, Ecem Bulguroğlu, Batuhan Teymur, Sinem Görücü ve Merve Bayram'ı kutlar, başarılarının devamını dileriz."dedi. Uluslar arası arenadaki başarılarıyla dikkat çeken ve Gaziantep'in dünyaya açılan penceresi olma özelliği taşıyan GKV Özel Okulları birçok sınavda elde ettiği başarılarla isminden sıkça söz ettiriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bayram Türk Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title