Haberler

Girişimci Öğrenci Yetiştiren Üniversite

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), 2014- 2015 Akademik Yılına Sütlüce yerleşkesinde düzenlenen törenle başladı.

Üniversitenin akademik ve idari kadrosunun hazır bulunduğu törende Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren ve Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar konuşma yaptı. Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, üniversitenin Mütevelli Heyeti üyeleri, İBB Genel Sekreteri ve Mütevelli Heyeti Üyesi Hayri Baraçlı, İTO Meclis Üyeleri, akademisyenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, üniversitenin temel göstergelerinden söz etti. Yeni akademik döneme 287 akademisyen ve 7 bin 216 öğrenci ile girdiklerini dile getiren Ekren, “Amacımız eğitim düzeyi, bilimsel araştırma ve yayınları, kültür ve sanat faaliyetleri ise küresel ölçekte çağdaş eğitim ve araştırma yapmak, ülkemizin ve dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer almaktır” dedi. Öğrenci politikalarının bireysel yetkinliği yükseltme odaklı olduğunu dile getiren Ekren, politikalarını “Öğrencilerin sorgulama yapmalarına, analitik düşünmelerine, düşüncelerini özgürce ifade etmelerine, bilimsel sosyal ve kültürel açıdan kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamaktır” şeklinde sıraladı.

Öğrenci odaklı eğitimde akademik bilgi ve mesleki becerinin önemine, evrensel içeriğe sahip ders programlarına dikkat çeken Ekren, İTO’nun katkıları ile öğrencilere sunulan imkânları sıralayarak, üniversite ile diğer kuruluşların ulusal ve uluslararası işbirliklerinin yeni dönemde de devam edeceğini kaydetti. Girişimciliğin üniversitedeki eğitim sürecinde önemli yer tuttuğunu vurgulayan Ekren, “Üniversitemiz, bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama, yayın ve danışmanlık yapan, fakülteleri, enstitüleri, araştırma merkezleri olan orta ölçekli, tematik elit bir vakıf üniversitesi olarak kuruldu. Girişimci öğrenci yetiştiren bir üniversite konseptini İTO’nun desteği ile ilk defa İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde başlamış oluyoruz” dedi.

“Kapım öğrencilere randevusuz da açık”

Ekren’in ardından kürsüye gelen İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Çağlar, yeni akademik dönemde izleyecekleri yol haritasıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Konuşmasının katılımcılara teşekkür eden Çağlar, “İstanbul Ticaret Üniversitesi 13 yaşında ama bu üniversitenin arkasında, İstanbul Ticaret Odası'nın 132 yıllık deneyimi ve gücü de var. Bugün 300'den fazla öğretim üyemiz ve 7 bin civarındaki öğrencimizle birlikte ‘deneyimden geleceğe’ doğru emin adımlarla yürüyoruz” dedi. Önce idareci ve öğretim üyelerine seslenen Çağlar, “Üniversitemizin büyümesi, ilerlemesi için elinizden gelen tüm gayreti göstermenizi rica ediyorum. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversitesi olmak için en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bunu başaracak güç sizlerde var. Kendinize güvenin ve inanın. Çünkü Konfüçyüs'ün dediği gibi; ‘Bir insanın başarı sınırını, kendi inancı belirler.’ İhtiyacınız olduğu her an Odamızın, Mütevelli Heyetinin ve Rektörlüğün gücü de arkanızdadır” mesajı verdi.

Çağlar, daha sonra öğrencilere ünlü Boksör Muhammed Ali’nin ‘Antrenmanları hiç sevmiyordum fakat kendi kendime devamlı şunu söylüyordum, şimdi sıkıntı çek, hayatının geri kalanını şampiyon olarak yaşa’ sözlerini hatırlatarak seslendi ve şöyle devam etti: “Arkadaşlar sizin için de; işte bu nedenle üniversite sıraları büyük bir fırsattır. Bu fırsatı çok iyi değerlendirin. Unutmayın, başarı; altın tepside değil, zorlu yolların sonundadır. Dolayısıyla hedefleriniz gerçekleştirmek için bugün hafızanıza kazıyacağınız bilgiler, yarınlarınız için güvencedir. Bugün elde edeceğiniz deneyim de, yarınlarınızın teminatı olacaktır. Hayatın renklerini ıskalamayın. Gençliğinizin kıymetini bilin. Düşünmekten, sorgulamaktan hiç vazgeçmeyin. Kültürle, sanatla, sporla iç içe yaşayın. Üniversitenizi sadece ders aldığınız bir yer olarak değil aynı zamanda hayatı yaşadığınız bir yer olarak da görün. Sizler hayat yolunda gurur ve onurla yürürken, bizler, İstanbul Ticaret Odası, üniversitemiz ve aileleriniz olarak sizleri o yürüyüşte izleyeceğiz ve her başarınızda kalbimizin sessiz ama güçlü alkışlarını duyacaksınız.”

Açılışta ayrıca Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu’nun (ADEK) değerlendirmeleri sonucunda en yüksek puan alan akademisyenlere ödüller takdim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çağlar Nazım Ekren Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title