Haberler

Giresun'daki Terör Saldırısını HBDH üstlendi

Güncelleme:

Giresun Çaldağ Köyü'ndeki jandarma karakoluna roketatarla gerçekleştirilen ve 1 askerin şehit olduğu saldırıyı Halkların Birleşik Devrim Hareketi üstlendi.

Cuma günü Gresun Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından saldırı düzenlenmiş, hain saldırıda ağır yaralanan karakol komutanı Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.

SALDIRIYI HBDH ÜSTLENDİ

Terör örgütlerinden biraraya gelen Halkların Birleşik Devrim Haraketi,"6 Mayıs günü öğleden sonra saat 16.30'da Giresun'a bağlı Çaldağ beldesi Jandarma Karakoluna karşı militanlarımız tarafından bir eylem düzenledi. Bu eylemde Karakol komutanı hedeflenmiş ve vurulmuştur. Yine Karakol nizamiyesi de vurulmuş ve burada 3 Jandarma öldürülmüştür. Birçok aracın darbelendiği eylemde Karakol Komutanı ağır yaralanmış ve ardından ölmüştür. Halklara ve halklarımıza her türlü faşizmi uygulayan rejim ve ordusuna karşı bundan sonra eylemlerimiz her yerde gelişerek büyüyecektir. Bu faşizme karşı Türkiye gençliğini Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı çatısı altında süren direniş mücadelesine katılmaya çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zafer Çalışkan İlhan Özdemir Giresun Çaldağ Güncel Haberler

title