Haberler

Giresun'da Lavanta Hasadı Başladı

Güncelleme:

Giresun'un fındık tarımı yapılmayan Şebinkarahisar ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında tesis edilen lavanta bahçesinde hasat yapılmaya başlandı. Lavanta yetiştiriciliğiyle ilgili yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, çiftçilerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Giresun'un fındık tarımı yapılmayan Şebinkarahisar ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında tesis edilen lavanta bahçesinde hasat yapılmaya başlandı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi" kapsamında ilçenin Bayramköy köyünde tesis edilen lavanta bahçelerinde hasat heyecanı yaşanırken, çiftçilerin de her geçen gün levanta yetiştiriciliğine ilgisinin arttığı belirtildi.

Lavanta yetiştiriciliğiyle ilgili yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, "Lavanta, tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılmakta, nektarı ve kokulu çiçekleriyle de arıcılığa katkısı bulunmaktadır. Bu sayede hem lavanta yağı ve lavanta balı üretiminin geliştirilmesi hem de görsel amaçlı olarak kırsal turizme katkı sağlanması hedeflenmiştir. Ayrıca bitkinin mor renkli çiçekleri fotoğrafçılık açısından da çok güzel kareler sunmaktadır. Lavanta bahçelerinin gelişimlerinin ve yağ verimlerinin memnuniyet vericidir. Arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla başlatılan lavanta ekim alanları önümüzdeki günlerde artırılacaktır. Ayrıca 'katma değeri yüksek, tıbbi ve aromatik bir bitki olan lavanta kuraklığa dayanıklı, kıraç ve verimsiz arazilere uygundur. Bu anlamda yürütülen projelerle çiftçilerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi, alternatif ve faydalı bir ürün sunmayı hedefliyoruz" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şebinkarahisar Giresun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title