Haberler

Giresun'da Faaliyet Gösteren Emlakçılar İftar'da Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Giresun merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren Emlakçılar bir restoran da düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Tanışma ve kaynaşma amaçlı düzenlenen iftar yemeğine emlakçıların katılımı yoğun oldu.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Emlakçılar Odası Başkanı Hakkı Özdemir Emlakçıların sorunlarına değindi. Özdemir"Uzun zamandır beklediğimiz, Taşınmaz ticareti hakkındaki yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Emlakçılığın kurallarını yeniden belirtilen yönetmelik ile emlakçılık komisyonuna da sınırlama resmen getirilmiş oldu. Buna göre, alım-satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin KDV hariç yüzde dördünden fazla olamayacak. Yine kiralama işlemlerinde ise hizmet bedeli, kiralamaya aracılık sözleşmesinde yer alan kira bedelinin KDV hariç bir aylık tutarından fazla alamayacak.

En çok arzu ettiğimiz Taşınmaz ticareti hakkındaki yönetmeliğe göre bundan sonra emlakçılık mesleği sadece yetki belgesi olanlar tarafından yapılacak. Yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmeyecek.Yetki belgesi ise işletmenin bulunduğu yerlerdeki ilk müdürlüğü tarafından bilgi sistem üzerinden verilecek. Emlakçılık yetki belgesinin süresi 5 yılla sınırlı olacEmlakçılık yetki belgesi verilirken bazı kriterler aranacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title