Haberler

Hırsızlar Girdikleri Türbede Dua Ettikten Sonra Yardım Sandığını Çaldı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da bir türbeye giren hırsızlar önce dua etti, sonra türbenin yardım sandığını çalıp kaçtı.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesine bağlı Karacaahmet Köyünde geçmişte yaşamış evliyalardan olduğu bilinen Karacaahmet Türbesinin yardım sandığı çalındı.

GÜVENLİK KAMERASINI HAVLUYLA KAPATTILAR

Biri kadın 3 kişi önce türbede dua eder gibi yaptı. Ardından da türbenin güvenlik kamerasının üstünü havluyla kapatarak yardım sandığı kırdı. İçindeki paraları çaldıktan sonra kayıplara karıştılar.

"BU PARAYI ALANLAR NASIL YİYECEK BİLMİYORUM"

Yaşanan akıl almaz olayı Karacaahmet Köyü Muhtarı Ali Şimşek ise söyle anlattı:

"Akşam üstü gelmişler. Önce türbeye girerek kontrol yapıyorlar, daha sonra kayıt cihazını almaya kalkıyorlar. Fakat bulamıyorlar. Tekrar türbenin içerisine girip, güvenlik kamerasına havlu atıyorlar. Sonra yardım sandığını kırıp içini boşaltıyorlar. Tekrar havluyu kameranın üzerinden alıp gidiyorlar. Bu hırsızlık olayını yapanlar bu kadar düştüyse diyecek bir şey bulamıyorum" dedi.

HIRSIZLAR 60 YAŞINDA

Karacaahmet türbesinde daha önce böyle bir hırsızlık olayı yaşanmadığını belirten Muhtar Şimşek, hırsızların genç olmadığını 60 yaşlarında yaşlı insanlar olduğunu söyledi.

3-4 BİN LİRA PARA TOPLANIYORDU

Türbedeki yardım kutusunda her ay yaklaşık 3 ile 4 bin lira para toplandığının altını çizen Şimşek, "Yardım kutusu içerisindeki para miktarını tam olarak bilmiyorum. Ama tahmini olarak en az 3 bin lira parayı almıştır. O para da zaten türbe ve caminin ihtiyaçları için kullanılıyordu. Temizlik ihtiyaçları için o paralar kullanılıyordu. O yardım parasının çalınması günah ve ayıp bir şey. Bu parayı alanlar nasıl yiyecek bilmiyorum" şeklinde konuştu.

JANDARMA HIRSIZLARIN PEŞİNDE

Olayı jandarma ekiplerine bildirdiklerini ifade eden Muhtar Şimşek, hırsızın en kısa zamanda yakalanmasını istedi. Olayla ilgili jandarmanın soruşturması sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karacaahmet Ali Şimşek İhsaniye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir?
500

Yorumlar (54)

hacı murtaza:

Cesetleride götürseleredi insanlara belki bir iyilik yapmış olurdu ölülerden medet uman cahil zavallara

5
17
yanıtYanıtla
123:

Adam doğru söylemiş. Ölüden medet ummak nedir ? Hı yok ama onlar Allah''a ulaşmak için bir aracıdır diyorsanız gidin bi kuran okuyun. Allah bize şah damarımızdan daha yakın olandır aracıya gerek yok. Açarsın avucunu göz yaşı döke döke tüm kalbinle hayırlı olanı istersin.

yanıt1
yanıt0
DAVUT:

NİYE HALKIN YARISI AÇKEN BİRİ SARAY YAPTIRIYOR SÖZDE DİN ADAMI MERCEDES E BİNİYOR AMA AÇ HALK BUNUNLA GURUR DUYUYOR :)

13
7
yanıtYanıtla
AHMET:

TAM BİR CHPKK DHKPC Lİ YORUMU.

yanıt6
yanıt7
LEVENT:

EVET DAHA ÖNCE MÜSLÜMANLAR AÇTI LAİKLER ZENGİNDİ ŞİMDİ TAM TERSİNE DÖNDÜ. LAİKLER AÇ AÇ.

yanıt2
yanıt2
123:

Halkın yarısı açsa diğer yarısı bal kaymak yiyor. Mesele Türkiyeye para gelmemesi değil eşit dağıtılmamasıdır. Buna da pek bir çare olduğunu düşünmüyorum dünya emperyalizm yörüngesinde dönüyor. Saray ise bu adam mezara götürecek değil ya ardına gelen cumhurbaşkanları kullanacak. Ak partili değilim ama bence bu konuda haklılar millete kalacak bu saray sultan süleyman ne götürdü ki bunlar ne götürecek. Kuran da din adamı mercedese binemez, islama inanalar zengin olamaz diye bir şey yok.

yanıt1
yanıt0
Karamanlı:

Halkın ayağında giyecek ayakkabısı yokken kafasına şapkayı mecbur bilmiştiniz zamanında. ve yine halk açlıktan kırılırken kocamann ANIT KABİR Yaptınız ve yine halk açken kaç milyon dökerek Atatürk heykeli diktiniz. . . gelmiş saraya laf ediyorsun. ahmak seni millet için yapılmış bir yeri kötülüye kötülüye bitiremediniz. size bir şey diyeyimmi siz chp lilerden bir nane olmaz halk 90 yıldır aç o pis zihniyetiniz yüzünden aç kahrolsun chp zihniyeti. . . . .

yanıt5
yanıt1
GERÇEKLER:

AHMET TAM BİR AKPKK YORUMU. DAĞDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜYLE AÇILIM YAPANDA AKP . AÇILIM ZAMANINDA TSK OPERASYONLARINI ENGELLEYENDE AKP. BEBEK KATİLİNE SAYIN DİYENDE AKP. BAKANLARLAR HDPLİLER AYNI MASADA BEBEK KATİLİNİN BİLDİRİSİNİ OKUTANDA AKP.

yanıt1
yanıt0
sasirmadim:

alismis kudurmustan beterdir akp lilerin hepsi öyle hirsizligi dindarlik göriyorlar

8
11
yanıtYanıtla
KIRMIZI:

akepeli zihniyet

13
4
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title