Haberler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Sanatçı Pelin Batu."Bu saatten sonra 'direnişe devam' demek, risk almak demek" Nebil Özgentürk."Konu hakkında ortak bir açıklama yapmayı düşünüyoruz".

- Sanatçı Pelin Batu:

"Bu saatten sonra 'direnişe devam' demek, risk almak demek"

Nebil Özgentürk :

"Konu hakkında ortak bir açıklama yapmayı düşünüyoruz"

Batu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "eyleme devam" denildiğini ama o dayanışmanın içinden Sırrı Süreyya Önder gibi bazı kişilerin, kendisi gibi bu direnişe devam edilirse masum insanların canının yanacağına inandığını düşündüğünü söyledi.

Şimdiye kadar 4 kişinin öldüğünü ve 14 kişinin gözünü kaybettiğini ifade eden Batu, şunları kaydetti:

"Kimse başka gençlerin ölmesini istemiyor. Biz şunu söylüyoruz; demokratik süreç devam etsin. Başbakanımız bize söz verdi. 'Hukuka ehemmiyet vereceğim ve orada mahkeme kararını bekleyeceğim, dokunmayacağım. Mahkeme kararına göre de halkın sesine kulak vereceğim' diye söz verdi. Bu iki sözün de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Keşke birinci günden böyle bir şey olsaydı ve bu kadar can kaybı olmasaydı. Bu saatten sonra 'direnişe devam' demek, risk almak demek. Ben şuna inanıyorum; şu anda bu çadırların toplanıp, bir tane sembolik çadırın burada kalması... Zaten Sırrı Süreyya Önder, önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapacak, onu dinlersiniz. En büyük korkum, bu akşam buraya yine bombalarla coplarla girilip, birilerinin canının yanması. Çünkü buradaki insanlar gayet savunmasız şekilde çadırların önünde oturuyorlar."

"Hesap sorulmalı"

Batu, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin hesabının sorulması gerektiğinin altını çizerek, "Yani sonuçta hukuki işlem başlaması lazım, şimdiye kadar bu konuda tek birşey söz edilmedi" dedi.

Gezi Parkı'nda bir tane bile ağaca dokunulursa mücadeleye devam edileceğini ileri süren Batu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok daha büyük infial olur. Dolayısıyla hükümetin de sözünü tutması lazım. Şimdiye kadar çok tutmadı, malum 'girmeyeceğiz' dedi, girdi vesaire. Sözünü tutup insanlara güven vermesi lazım ki, buradaki çadırlar toplansın ve her zaman olduğu gibi tertemiz bir parka gelelim, oyun oynayalım. Çocuklarımızı, köpeklerimizi getirelim. Şu anda benim ve benim gibi düşünen pek çok insanın talebi bu."

Nebil Özgentürk ise konu hakkında ortak bir açıklama yapmayı düşündüklerini belirterek, "Biz Taksim Dayanışması temsilcisi değiliz ancak oraya giden arkadaşlar olarak onlarla görüşüp, bir karar açıklayacağız" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Nebil Özgentürk Pelin Batu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title