Haberler

Gezi Parkı Eylemlerinde Ölenler İçin Fidan Dikildi

Güncelleme:

Antalya'da, Taksim Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler anısına 8 sedir fidanı dikildi.

Antalya'da, Taksim Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler ve 1968 kuşağının gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anısına 8 sedir fidanı dikildi.

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu ve Antalya Dayanışması İşbirliği üyesi bir grup, kentte Taksim Gezi Parkı eylemlerinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Grup adına basın açıklaması yapan Hediye Gündüz, Gezi Parkı eylemleri esnasında hayatlarını kaybeden 5 genci sedir fidanı dikerek yaşatacaklarını söyledi. Gezi Parkı olaylarında yaralananlara acil şifalar dileyen Gündüz, "Gezi direnişinin başlamasından bugüne kadar kaybettiğimiz Türkiye'nin evlatları olan Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Zeynep Eryaşar ve Mustafa Sarı adına birer fidan dikeceğiz. 6 Mayıs 1972'de kaybettiğimiz üç fidanımız olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan içinde fidan dikiyoruz. Ölen tüm gençlerimiz Antalya halkının gönlünde ebediyen yaşayacak, yaşatılacaktır" diye konuştu.

Dikilen fidanların Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Çığlıkara sedir ormanlarından getirildiğini aktaran Gündüz, "Bu ormanlar öldürülmekte, yok edilmektedir. Açılan 35 taş ocağı ağaçları olumsuz etkilemektedir. Bizler Çığlıkara'daki taş ocaklarının kapatılması için kamu kurumlarının harekete geçmesini istiyor ve alanın gelecek kuşaklara taşınmasını talep ediyoruz" dedi.

Basın açıklaması esnasında bir köpeğin eylemciler arasında uyuması dikkat çekti. 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atılırken, daha sonra hazırlanan kovaların içine sedir fidanları dikildi. Ardından her kovaya hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu plakalar yerleştirildi. Fidanların Antalya Kültür Merkezi'ndeki (AKM) ayrılan alana taşınacağı öğrenildi.

Bir süre daha slogan atan grup, ellerindeki 'Çığlıkara Sedirleri' yazılı dövizlerle Atatürk Anıtı önünde 15 dakikalık duran adam eylemi yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hediye Gündüz Antalya Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title