Haberler

Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması

Güncelleme:

Suriye tarafından Türkiye hududuna yönelik yapılan taciz ateşi sonrasında Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan bilgilendirmede, 4 Haziran'da, Suriye sınırı Hacıpaşa Hudut Karakolu ile Hacıpaşa köyü arasındaki bölgede saat 22.35'te Suriye tarafındaki sayısı belirlenemeyen şahıslarca, kaçakçılık faaliyetlerine engel oldukları düşüncesiyle, bölgede görevli hudut unsurlarına (2 Tim), kaleşnikof ve av tüfekleriyle 25-30 el ateş edildiği belirtildi.

Bölgede bulunan unsurlar tarafından açılan ateşe karşılık verildiği ifade edilen bilgilendirmede, olay sonrası karakoldan bölgeye sevk edilen 2 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) Timine de, Suriye tarafından 10-15 el ateş açıldığı ve TTZA timlerinin de ateşe karşılık verdiği, olayda, herhangi bir hasar ve personel zaiyatının meydana gelmediği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Hacıpaşa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title