Haberler

Gençleri Koruyan Örnek Proje

Güncelleme:

Pamuk Ayna Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Seminerleri Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde başladı.

Köşker Gençlere Seslendi

Seminerin açılışında konuşan ve gençlere seslenen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, genç nüfusun Türkiye'nin en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirterek, "Ülkemizin güçlenmesini istemeyen odaklar geleceğimizin güvencesi, en büyük hazinemiz gençliği hedef alıyor. Uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelere alıştırarak onların iradesini teslim almak istiyor.

Seminerlerimizi gençlerimizi uyarmak ve bu tehlikeye karşı dikkat çekmek için düzenledik. Tüm kötü alışkanlıklar gibi uyuşturucuda bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle başlar. Aman dikkat edin, aldatıcı tuzaklara düşmeyin" dedi.

15 Bin Öğrenci Katılıyor.

Gebze genelinde toplam 15 bin lise öğrencisine yönelik olarak düzenlenen ve gençleri uyuşturucu satıcılarına ve bağımlılık yapıcı maddelere karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan seminerin açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur, Gebze İlçe Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Emniyet Müdürü A.Kadir Demir ve ilçe protokolü ile birlikte gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu, sinema sanatçısı Haluk Piyes, Bağımlılık Danışmanı Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan ve müzisyen Aykut Kuşkaya katıldı. İlk gün iki grup halinde gerçekleştirilen seminerlere Cumhuriyet Lisesi ile Çolakoğlu Kız

Meslek Lisesi öğrencileri iştirak etti.

İlçe Kaymakamı Salih Karabulut, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, gençleri uyuşturucu belasına karşı uyanık tutmak ve bağımlılık yapıcı maddelere karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan seminerin Gebze için hayati bir proje olduğunu belirterek, seminerin düzenlenmesinde katkısı olanları kutladı.

Okur: Herşey Sizlerin Geleceği İçin

Seminere katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, böylesine önemli ve büyük çaplı bir projeyi gerçekleştirdiği için Gebze Belediyesi ve paydaş kurumlara teşekkür etti. Okur "Her şey gençlerimizin geleceği için. Bu projede sizlerin daha temiz, daha aydınlık bir geleceğe uyanmanız, yanlışlıklardan kurtulmanız içindir. Gençlerimiz için oldukça yararlı olacağına inandığım bu güzel projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sizler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Talipoğlu: Bu Proje Onur Kaynağı Bir Projedir

Seminere misafir olarak katılan gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Pamuk Ayna Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele projesinin sıradan bir proje olmadığını vurgulayarak, "Belediye başkanımız televizyonların şiddeti sürekli teşvik ettiği bir ülkede böyle önemli bir projeye imza atıyorlar.

Geleceğimiz olan gençlerimizi korumak ve kurtarmak için ne yapabiliriz düşüncesiyle bu projeye destek oluyorlar. Bu projenin önemini benim yaşadıklarımı görseydiniz çok daha iyi anlardınız. Mahvolan nice hayatlara tanık oldum. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleyi beni Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan Bey kattı. Bu proje Gebze Belediyesi için onur kaynağı bir projedir. Projeyi destekleyip katkıda bulunanları kutluyorum" dedi.

Zafer Ercan: Kullanırsanız Kullanılırsınız

Projenin mimarı, bağımlılık danışmanı ve Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan, görevi sırasında uyuşturucunun yol açtığı vicdanları sızlatan çok sayıda olaya tanıklık ettiğini belirterek," Bir kereden bir şey olmaz demeyin.

Bir kereden çok şey olur" diyerek gençleri uyardı. Seminere katılanlara bir sunum yapan Zafer Ercan, uyuşturucu bağımlılığının sigarayla ve bir arkadaş grubunun etkisiyle başladığını belirterek, "Uyuşturucu kullanırsanız kullanılırsınız. Paranız varsa paranızı kullanırlar. Yoksa sizi kullanırlar. Bağımlılık yapıcı maddeler özgürlüğünüzü elinizden alır" dedi. Zafer Ercan sunumunda uyuşturucu kullanan ve hayatı kararan ünlülerden örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

Haluk Piyes: Sevgi, Bilgi, İlgi

Projeye destek veren ve seminere konuşmacı olarak katılan sinema sanatçısı Haluk Piyes, çocukların uyuşturucu ve diğer bağımlılıklardan korunması için anne-baba sevgisinin önemli olduğunu belirterek, "Toplumumuzun yüzde 96.4'ü "seni seviyorum" demesini bilmiyor. Ebeveyn çocuğuna, çocuklar anne babasına seni seviyorum, demiyor. Gençlerin uyuşturucu tuzağına düşmemesi için sevgi, bilgi ve ilgi aşısı verilmesi gerekir" diye konuştu.

İkinci Seminer 22 Şubat Çarşamba Günü

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği seminer sonunda ses sanatçısı Aykut Kuşkaya sevilen parçalarından oluşan bir dizi ezgi okudu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sanatçı Aykut Kuşkaya ve diğer katılımcılara plaket takdim etti.

8 Mart'a kadar devam edecek seminerlerin ikincisi 22 Şubat Çarşamba günü yapılacak. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde yapılacak seminerlerin ilki saat 11.00'da Gebze Anadolu Lisesi'ne, ikinci seminer ise saat 13.00'de Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Hamdi Bey Zafer Ercan Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title