Haberler

"Geleneksel Kuzu Kırpma Festivali" düzenlendi

Güncelleme:

Festival alanından dron görüntüsü Halay çekilmesi -Yayıkta ayran yapılması Ateş üstünde ayran çorbası yapılması Şırnak Valisi Vali Osman Bilgin'in konuşması Kuzu, peynir, yoğurt ve kuzu kırpma yarışı Vatandaşlardan Sevda Kılıç ile röportaj Vatandaşlardan Emrullah Kılıç ile röportaj...

Festival alanından dron görüntüsü

Halay çekilmesi

-Yayıkta ayran yapılması

Ateş üstünde ayran çorbası yapılması

Şırnak Valisi Vali Osman Bilgin'in konuşması

Kuzu, peynir, yoğurt ve kuzu kırpma yarışı

Vatandaşlardan Sevda Kılıç ile röportaj

Vatandaşlardan Emrullah Kılıç ile röportaj

Ödüllerin verilmesi Şırnak'ta "Geleneksel Kuzu Kırpma Festivali" düzenlendi

Vali Osman Bilgin : "Festivalleri artık kalıcı hale getireceğiz. Bundan sonra hiçbir güç ve otorite bu festivalleri yapmamıza engel olamayacak"

ŞIRNAK - Beytüşşebap ilçesinde, "Geleneksel Kuzu Kırpma Festivali" düzenlendi.

Valilik, Şırnak Belediyesi ile Beytüşşebap Belediyesi tarafından Kato Dağı eteklerindeki Laleş Yaylası'nda gerçekleştirilen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde konser ve dengbej dinletilerinin ardından yöresel yemek ikramında bulunuldu, en iyi peynir, yoğurt, koç ve kırpma alanlarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi. Festivalde, vatandaşlar halaylar çekip gönüllerince eğlendi.

Vali Osman Bilgin ile Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur ve protokol üyeleri de vatandaşlarla halay çekti.

"Bu bölgeler sürekli tehdit altında tutulmuştu"

Vali Bilgin, yaptığı konuşmada, Kuzu Kırpma Festivali'nin kadim bir gelenek olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın karışıklık çıkarmak için geçmişte Kürt çocukları ve gençleri katlettiğini belirten Bilgin, devletin terörle mücadele ve bölgedeki yatırımlarla burada yaşayan vatandaşları hem özgürleştirdiğini hem de ekonomik manada geleceğini garanti altına aldığını ifade etti.

Bilgin, "Emperyalist güçlerin oyuncağı olan terör örgütü tarafından maalesef bu bölgeler sürekli tehdit altında tutulmuştu ama bugün vatandaşımız en güzel şekilde şenliklerini, etkinliklerini yapabiliyor. Bundan sonra da yapmaya devam edecek." dedi.

Hayvancılıkta Türkiye'de 9'uncu il olduklarını aktaran Bilgin, şöyle devam etti:

"Kapasiteye baktığımızda 1 milyon 200 bin küçükbaş kapasitesinin 10 milyonlara çıkmaması için hiçbir neden yok. Bu alanda her vatandaşımıza 100 koyun başına 250 bin lira faizsiz kredi vererek hayvancılık faaliyetini artırmak için gayret gösteriyoruz. Verimsiz orman alanlarından gelir getirici, verimli orman alanlarının artırılması için çalışma yaparak Şırnak'ımızı geliştirmek istiyoruz. Sanayi alanlarını da geliştirerek Türkiye'nin ikinci genç nüfusuna sahip ilimizin gençlerinin artık batıya gitmelerine gerek kalmadan kendi ilinde istihdamının sağlanmasına katkı sağlayacağız."

Geçmişiyle ve gelenekleriyle bağı olmayan bir toplumun geleceğinin olamayacağını kaydeden Bilgin, "Festivalleri artık kalıcı hale getireceğiz. Bundan sonra hiçbir güç ve otorite bu festivalleri yapmamıza engel olamayacak. Geleneklerimizi yaşatacağız ki geçmişiyle bağlantısı olan Kürt kardeşlerim geleceklerini daha özgürce ve mutlu yaşasınlar." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Yarka da Şırnak'ın terör nedeniyle geçmişte çok sıkıntılar çektiğini, güvenlik güçlerinin mücadelesi sonucu artık yaylalarda etkinlik yaptıklarını dile getirdi.

"Hiç yaşamadığımız güzellikleri bu sene yaşadık"

Festivale katılan vatandaşlardan Sevda Kılıç ise yaylanın temiz havasında güzel bir gün geçirdiklerini vurgulayarak, "Bugün burada koçlarımızı, kuzularımızı, yoğurt ve peynirimizi tanıttık. Mutluyuz, güzel bir gündü, eğlendik. Bir daha yapılmasını isteriz. Başka yerlerden de buraya geldiler ve buranın tanınır hale gelmesini sağladılar." sözlerini sarf etti.

Emrullah Kılıç da festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Koç yarışması, kuzu kırpma ve çeşitli yarışmalar yapıldı. Hiç yaşamadığımız güzellikleri bu sene yaşadık. Ondan dolayı devletimize teşekkür ederiz. Her sene tekrarlanmasını isteriz." diye konuştu.

Festivale, Beytüşşebap Kaymakamı Hasan Uğuz, Belediye Başkanı Habip Aşan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Bilgin Sevda Kılıç Şırnak Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title