Haberler

Geleneksel Aşure İkramları Devam Ediyor

Güncelleme:

MANİSA Belediyesi Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin Geleneksel Aşure Günleri kapsamında Manisalılar'a aşure ikramında bulundu.

Manolya Meydanı'nda gerçekleştirilen aşure dağıtımında vatandaşların hayır dualarını alan Başkan Ergün, aşurenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Manisa Belediye Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün göreve gelmesiyle birlikte geleneksel olarak halkın arasında dağıtılmaya başlanan ve ilki Karaköy Pazartesi Pazarı'nda başlayan Aşure Günleri, Manolya Meydanı'nda devam etti. Aşure dağıtımına Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Taner İçöz, İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, Belediye Meclis üyeleri Sezai Gürcan, Hüseyin Köroğlu, Süha Akyüz, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Şehzadeler Belediyesi Başkan Aday Adayı Cem Çöllü, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuçcuoğlu ve belediye birim müdürleri katıldı. Aşure dağıtımı öncesi Manolya Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlarla birlikte eller semaya açılarak, dualar okundu. Aşure ikramlarını bizzat Başkan Ergün'ün elinden alan vatandaşlar, geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı dolayısıyla kendisine teşekkür ederek, hayır dualarında bulundular.

Sevgi ve Hoşgörüyü Paylaşıyoruz

Aşure dağıtımında ulusal televizyon kanalı Samanyolu Haber'e açıklamalarda bulunan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, aşure hayırlarını 2009 yılında seçim öncesi halkın içinde yaptıklarını, göreve geldikten sonra da bu geleneği Manisa Belediyesi olarak devam ettirdiklerini belirterek şöyle konuştu, "Bilindiği üzere bugün Muharrem Ayı'nın 10. günü ve bizler bugün de Manisalı halkımıza aşure ikramında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2009 Yerel Seçimleri öncesi bizzat şahsım olarak Manisa'nın birçok noktasında aşure dağıtmıştık. Seçimler öncesi gerçekleştirdiğimiz aşure dağıtımında vatandaşlarımızla göz göze, el ele bir ortam yaratmış, onlarla bir araya gelme şansı bulmuştuk. Çok şükür Allah bize göreve gelmeyi nasip etti ve biz bu güzel geleneğimizi aynı şekilde sürdürmeye başladık. Elbette bu aşure ikramlarımız genç, yaşlı, çocuk demeden her yaştan vatandaşımızın yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Önemli olan zaten bu güzel aylarda paylaşmayı, sevgiyi ve hoşgörüyü yaşamaktır. Bunu da gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Değerli vatandaşlarımızın bir hayır duasını almış olmanın mutluluğunu yine onlarla paylaşıyoruz. Yeter ki Allah sağlık, sıhhat versin. Biz her zaman güler yüzlü sohbetlerimiz eşliğinde hayırlarımızı vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

3 Bin Kişiye Aşure İkramı

Açıklamanın ardından aşure dağıtımına devam eden Başkan Ergün, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Manolya Meydanı'nda kuyruk oluşturan yaklaşık 3 bin kişi dağıtılan aşurelerden tadarken, Başkan Ergün'ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu ve Taner İçöz ile birlikte MHP Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı Cem Çöllü ve İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak da vatandaşlara aşure dağıttı. Şenlik havasında geçen aşure etkinliğinin 14 Kasım Perşembe günü Perşembe Pazarı, 16 Kasım Cumartesi günü Cumartesi Pazarı'nda ve 17 Kasım Pazar günü de Horozköy Kapalı Pazaryeri'nde devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün İshakçelebi Karaköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title