Haberler

Geleceğe Yatırım

Güncelleme:

Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve sporla iç içe bir yaşam sürmesi için çalışan Konak Belediyesi, öğrencilerin ihtiyacı olan spor malzemelerini ücretsiz karşılıyor.

İzmir'in kalbi Konak'ta çocuklara erken yaşta spor sevgisi aşılamak için başlatılan çalışmalara bir yenisini daha eklendi. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü'nce hayata geçirilen proje ile 18 ilk ve ortaokulda spor eğitimi alan toplam 2 bin 800 öğrenciye eşofman, forma, top ve ayakkabıdan oluşan spor malzemeleri armağan edildi. Geleceğin yıldız sporcuları olmaya aday Konaklı miniklerin daha iyi şartlarda spor yapmalarını sağlamak adına gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Pekdaş, Gürçeşme semtindeki Leman Alptekin İlkokulu'na giderek hem çocuklara armağanlarını verdi hem de sporun önemini anlattı.

PEKDAŞ: SPORU HİÇ EKSİK ETMEYİN

Başkan seçildikten sonra yaptığı ilk işlerden birinin Spor Müdürlüğü'nü kurmak olduğunu dile getiren Pekdaş, müdürlük aracılığıyla okullarda ücretsiz atletizm, basketbol, futbol ve voleybol kursları açtıklarını söyledi. Genç bedenlerin spor yaparak büyümesi gerektiğini belirten Başkan Pekdaş, kendisini dinleyen çocuklardan bol bol spor yapmalarını istedi. Öğrencileri açtıkları ücretsiz spor okullarına davet eden Pekdaş, "Spor Müdürlüğümüz okullarımızda spor etkinlikleri düzenliyor. Sizler de bu etkinliklere katılıyorsunuz. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geleceğimiz sizsiniz. Sizin sağlıklı, aydınlık bireyler olmanızı istiyoruz. Bunun için de spor yapmanız lazım. Sporu hayatınızdan hiç eksik etmeyin" dedi. Konuşmasının ardından Pekdaş, öğrencilere hediyelerini dağıttı.

OKULLARA BÜYÜK DESTEK

Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü'nün açtığı ücretsiz spor kurslarından bin 800'ü kız öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 800 ilk ve ortaokul öğrencisi yararlanıyor. Ücretsiz gerçekleştirilen spor eğitimleri için gerekli olan forma, top ve spor malzemeleri de Konak Belediyesi tarafından temin ediliyor. Aynı zamanda okullara fiziki destek de veren Konak Belediyesi, basketbol potalarını onarıyor, uygun okul bahçelerine futbol sahası, atletizm sporu için gerekli olan kum havuzlar yapıyor. Öte yandan Konak Belediyesi'nin bünyesindeki spor okulları da ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor. 7'den 70'e her yaştan sporsever kurslardan faydalanabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sema Pekdaş Gürçeşme Konaklı İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title