Haberler

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştı

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken Paris'in ardından Doha'da yapılan ateşkes görüşmelerinde önemli gelişmeler yaşandı. Mısır medyası müzakerelere Doha'da yeniden başlandığını duyururken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hepimiz rehine anlaşması üzerinde çalışıyoruz." dedi. ABD'den ise "İsrail, Mısır, Katar ve ABD, geçici ateşkes için rehine anlaşmasının temel hatları konusunda anlaştı." açıklaması yapıldı.

Mısır medyası, 7 Ekim 2023'ten bu yana ağır saldırılara maruz kalan Gazze'de ateşkes sağlanması hedefiyle müzakerelere Katar'ın başkenti Doha'da yeniden başlandığını yazdı. Diğer tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te ise taraflar arasında ateşkes görüşmelerinin devam ettiği ve taslak uzlaşının yapıldığı belirtildi. Taslak uzlaşıya göre Gazze'deki ateşkesin ilk aşaması 6 hafta sürecek. Bu süreçte Gazze Şeridi'ndeki 35 kadar İsrailli esir serbest kalacak. Yürütülen ateşkes müzakerelerine ilişkin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hepimiz rehine anlaşması üzerinde çalışıyoruz. Anlaşmaya varıp varamayacağımızı söyleyemem." derken Beyaz Saray'dan ise "İsrail, Mısır, Katar ve ABD, geçici ateşkes için rehine anlaşmasının temel hatları konusunda anlaştı." açıklaması yapıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürerken ateşkes görüşmeleri de Katar ve Fransa'da devam ediyor. Mısır medyası ateşkes müzakerelerine Katar'ın başkenti Doha'da yeniden başlandığında duyururken, Paris'teki görüşmelerde ise ateşkes taslağının oluşturulduğu bildirildi. Paris'te hazırlanan ateşkes taslağına göre, ateşkesin ilk aşaması 6 hafta sürecek, Gazze Şeridi'ndeki 35 kadar İsrailli esir serbest kalacak.

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştı

DOHA'DAKİ MÜZAKERELER BAŞLADI

Mısır'daki yönetime yakın el-İhbariyye haber kanalı, güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde, Katar'ın başkenti Doha'da Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması amacıyla uzmanlar düzeyinde müzakerelere başlandığını duyurdu. Müzakerelerin ne zaman başladığı ve gelişmelere dair ayrıntılı bilgi verilmezken, konuya ilişkin diğer ilgili taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca haberde, Doha'daki görüşmelerin ardından toplantıların Kahire'de devam edeceğine işaret edildi.

İSRAİL, KATAR'A HEYET GÖNDERECEK

Öte yandan İsrail Kanal 12 televizyonu, İsrailli bir yetkiliden aktardığı bilgide, Gazze'de alıkonulan esirlerin serbest bırakılması için görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ayrıca, tüm ayrıntıları görüşmek üzere gelecek birkaç gün içinde Katar'a bir heyet gönderileceğini duyurdu.

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştı

ESİR TAKASI İÇİN HAMAS'IN ŞARTI: GAZZE'DEKİ SAVAŞ BİTMELİ

İsrail resmi televizyonu ise, Kahire'de daha önce yapılan görüşmelerde, esir takası için Hamas'ın Gazze'de savaşın bitirilmesi şartında ısrar etmiş olduğunu hatırlattı.

PARİS'TEKİ GÖRÜŞMELER: ATEŞKESİN İLK AŞAMASI 6 HAFTA SÜRECEK

Diğer tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te oluşturulan taraflar arasındaki başka bir ateşkes taslağına göre, Hamas ile İsrail arasında arabulucuların müzakere ettiği Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası uzlaşısının aşamalı olacağı, ilk başta 6 haftalık bir ateşkes ve Gazze'deki 35 kadar İsrailli esirin serbest bırakılmasının planlandığı belirtildi.

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştı

Arapça yayın yapan Londra merkezli Şark el-Avsat'ın Filistinli kaynaklara dayandırdığı habere göre, ateşkesin birinci aşamasında Gazze Şeridi'ndeki 35 kadar İsrailli serbest bırakılacak, İsrail hapishanelerindeki yüzlerce Filistinli esir de salıverilecek.

NETANYAHU: ANLAŞMA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da gelişmelere ilişkin bir açıklama yaptı. ABD merkezli CBS kanalına konuşan Netanyahu, "Hepimiz rehine anlaşması üzerinde çalışıyoruz. Anlaşmaya varıp varamayacağımızı söyleyemem." dedi.

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştıİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

Hamas'ın "makul bir duruma gelmesi" gerektiğini belirten Netanyahu, "Gazze'deki Filistinli sivillerin tahliyesini" ve "Hamas'ın kalan taburlarının yok edilmesine yönelik bir operasyonu" içeren ikili bir askeri planı gözden geçirmek üzere kurmaylarıyla bir araya geleceğini de sözlerine ekledi. İsrail Başbakanı, "Eğer bir anlaşma yaparsak, bu biraz gecikecek ama gerçekleşecek. Anlaşma olmazsa da yine de yapacağız." dedi.

ABD: TEMEL HATLAR ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARILDI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail, Mısır, Katar ve ABD'nin, geçici ateşkes için rehine anlaşmasının temel hatları konusunda mutabakata vardığını açıkladı. Sullivan, anlaşmasının hala müzakere aşamasında olduğunu ve Katar ile Mısır'ın Hamas ile dolaylı görüşmeler yapması gerekeceğini bildirdi.

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştıBeyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

GAZZE'DEKİ CAN KAYBI 30 BİNE YAKLAŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 692 Filistinli öldürüldü, 69 bin 879 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 403 Filistinli hayatını kaybetti.

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştı

579 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 240'ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 579 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

24 KASIM'DAKİ ATEŞKES

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

ABD duyurdu: Gazze'de geçici ateşkeste 4 ülke anlaştı

LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 212 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 43 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Katar Mısır Doha Diplomasi Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (16)

SeyYah Saruhanli:

okadar insan öldükten sonra ateşkes olsa nolcak olmasa nolcak.

41
19
yanıtYanıtla
Se Ye:

Ateşkes olmasa daha fazla insan ölecek.

yanıt46
yanıt4
Özdemir Dastan:

Gazze'nin nüfusu 2 milyon geri Kalan insanlar gözünden hiç mi

yanıt28
yanıt0
Orhan Dik :

Gazze'nin nüfusu 2 milyon ama, insanlar daha önce yerleşimci dedikleri işgalciler tarafından zaten yavaş yavaş kovuluyordu. Şu anda bir daha geri dönüşlerine izin verilmeyecek. Tüm İsrail basını ve berber görmemiş yobazlar artık Filistin yok, buna izin vermeyeceğiz diyor. Ancak İsrail'in içerisinde sığınmacı olan ve şartlarımıza uyan Filistinlilere açığız diyor. Ne de olsa iş gücü lazım.

yanıt0
yanıt2
Halil Yarbaşı:

Eğer bir anlaşma olursa bu bir kadının gebeliği kadar sürecek sonra anlaşma bozulacak sonra kıyamet savaşı başlacak -melhamei Kübra- Peygamber efendimizin söylediği zaman o zamanmı değilmi göreceğiz

24
9
yanıtYanıtla
Turan Şahin:

halil yarbaşı, senaryolarla iş olsaydı, müslüman gazzeliler savaşı kazanırdı,demekki senaryo iş yapmıyor, savaş insanoğlunun yaratılışı ile başlamışdır,vede devam edecekdir,kazanmak için tek şart güçlü olmakdır,bu işin dini imanı olmaz,

yanıt5
yanıt12
Wonder Woman:

Biz sıcak yataklarımızda yatarken acaba o insanlar orada napıyorlar?? Küçücük yenidoğan bebeklerin anneleri yanındamıdır karınları doyuyormudur?? Allahım bu cennet vatanı bize ev olarak yurt olarak verdiğin için şükürler olsun. Çok şükür huzur içinde uyuyoruz ve bütün vatanını evini sevenler huzur içinde uyusun .bu savaşlar son bulsun

20
0
yanıtYanıtla
Sansasyonel Salvo:

Türkiyede istediğiniz kadar zengin olabilirsiniz . Ama kalitei bir toplum satın alamazsınız. Geçmişler olsun .

7
13
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Senaryo,bu lanetliler durmaz

18
1
yanıtYanıtla
Turan Şahin:

hamas zafermi kazandı,ateşkes olmasada, olsada zafer kimindir,30000 filistinli ölmüş, yazık günah,

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title