Haberler

Gaziantep Tıp Fakültesine 3 Boyutlu Anjiyo Cihazı Alındı

Güncelleme:

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine, Türkiye'de ilk olarak 3 boyutlu anjiyo cihazı alındı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, Türkiye'de ilk olarak 3 boyutlu anjiyo cihazı alındı. 3 milyon liraya satın alınan cihaz sayesinde kalp boşluklarının üç boyutlu olarak görüntülenerek anjiyo ile kalp kapak değişimi ve diğer kalp hastalıklarının tedavisi yapılabilecek.

Türkiye'de ilk olarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından alınan cihazın tanıtımının yapıldığı toplantıya Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Metin Kılıç, doktorlar ve hasta yakınları katıldı. Törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, alınan 3 boyutlu anjiyo cihazının Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Yeni alınan cihaz sayesinde kalple ilgili tüm hastalıkların teşhis ve tedavisinin rahat bir şekilde yapılabileceğini belirten Coşkun, "Biz üniversite olarak Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmeye talibiz ve bu ilkleri gerçekleştiriyoruz. Çağın gerekleri ve teknikleri itibari ile tüm yenilikleri takip ediyoruz. Türkiye'nin parlayan yıldızı bir üniversitesiyiz. Tüm alanlarda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından cihazın tanıtımı yapıldı ve Kardiyoloji servisinin yenilenmesinde destek veren hayırseverlere plaket verildi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Metin Kılıç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title