Haberler

Gaziantep'teki Suriyeli Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Güncelleme:

Gaziantep'te Suriyeli öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü Suriyeli Misafirlerimiz Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde yeni ders yılı başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçıp Gaziantep'e yerleşen Suriyeli öğrenciler için açılan Suriyeli Misafirlerimiz Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde bu yılki eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı ülkelerini terk ederek Gaziantep'e gelen Suriyeli öğrenciler için geçen yıl Mücahitler Mahallesi'nde açılan ve 690 Suriyeli'nin eğitim ve öğretim gördüğü Suriyeli Misafirlerimiz Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde yeni ders yılı düzenlenen törenle başladı. Törene; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriyeli muhaliflerin kurduğu geçici hükümetin eski başkanı Gassan Hitto, Arap Birliği Kültür ve Bilim Dalı Başkanı Dr. Abdullah El Muharip ve Suriyeli veliler ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, BM ile İslam ülkelerinin bu tür müesseselere destek vermeleri gerektiğini söyledi. Dalmaz, Suriyeliler'in uzun süreli konaklayacağının düşürülmemesi nedeniyle eğitimlerine yönelik çalışmaların geç başladığını ifade ederek, "Şu anda 200 bini kamplarda olmak üzere şehirlerimizde 600 bine yakın Suriyeli barındırıyoruz ve yaptığımız masraf 2 milyar doları buluyor" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantep'in 1918-1921 yılları arasında işgale uğradığında kentteki insanların Halep'e sığındığını hatırlattı. Suriyeliler için yeni eğitim kurumları açacaklarını ifade eden Güzelbey, "Bu yıl içinde 2 okul daha açmayı hedefliyoruz. Yer tespitlerini yaptık ve kısa sürede okulları açacağız. Sizlerin çocukları bizim çocuklarımız sayılır. Sizin ihtiyaç sahiplerinize bizler her türlü yardımı yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Kendinizi burada evinizde gibi hissedebilirsiniz. Kendi evinize ve yurdunuza dönmenizi temenni ediyoruz" diye konuştu.

Suriyeli muhaliflerin kurduğu geçici hükümetin eski başkanı Gassan Hitto, ülkesini terk ederek Gaziantep'e gelen Suriyeliler'e kucak açan vatandaşlara teşekkür edip kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayan hükümete şükran borçlu olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sınıfları gezerek öğrencilere okul forması ve kırtasiye yardımı yaptı. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Veysel Dalmaz Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title