Haberler

Gaziantep'te Suriyeli Sığınmacılara 12 Milyon 700 Bin TL Harcandığı Belirtildi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gaziantep'te Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan kamplara toplamda 12 milyon 700 bin TL harcandığını söyleyerek, harcanan paraların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) fonu...

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gaziantep'te Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan kamplara toplamda 12 milyon 700 bin TL harcandığını söyleyerek, harcanan paraların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) fonu tarafından ödendiğini belirtti.

İl Genel Meclisi'nin Ekim ayının 1. birleşimi, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman başkanlığında yapıldı. Meclis öncesi bir soru önergesi sunan CHP'li meclis üyesi Cemal Koca tarafından, Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan kamplara ne kadar para harcandığı, harcanan paraların kim tarafından harcandığı ve hükümetin bu konuda desteğinin olup olmadığı soruldu.

Nizip'te yapılan kamplara 7 milyon 700 bin TL, Karkamış'ta yapılan kamplara ise 5 milyon TL harcandığını ifade eden Cafer Yılmaz, toplamda 12 milyon 700 bin TL paranın harcandığını dile getirdi. Paraların Başbakanlık AFAD fonundan verildiğini vurgulayan Yılmaz, "Suriye meselesi yakıcı bir konu. Veysel Dalmaz isminde koordinatör valimiz atandı. Valimiz Kilis, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi kamp bulunan yerlerle ilgilenecek. Biz Suriyeli sığınmacılara yönelik tüm harcamaları Başbakanlığa bağlı AFAD fonundan yapıyoruz. Başbakanlık AFAD fonu ilgili illere istenilen miktarı gönderiyor. Bunların ihalesinin AFAD yerine İl Özel İdaresi tarafından yapılması isteniyor. Çünkü, bizim ekibimiz çok güçlü olduğu için valimiz bu görevi bizlere veriyor. Bizler de AFAD'ın kaynağını kullanarak bu çadır kentlere alt yapı hizmetleri, elektrik direkleri, aydınlatma, kamera, ses sistemi gibi birçok konuyu ihale ediyoruz, kampların kurulmasına yardımcı oluyoruz. Şu ana kadar Nizip için baktığımız zaman 7 milyon 700 bin TL harcandı. Karkamış'ta 5 milyon TL civarında bir para harcandı. Bu paraların tamamını AFAD fonundan alıyoruz" şeklinde konuştu.

Özel İdarenin makine parkının ve personellerinin kamplarda kullanıldığına dikkat çeken Yılmaz, kampların tamamlanmak üzere olduğunu ve her şeyin normale döneceğini anımsatarak, "Biz özel idaremizin makine parkını kullanıyoruz doğru. Özellikle İslahiye'de yoğun kullandık. Karkamış'ta geceleri Ramazan ayında da kullandık. Yalnız biz kullandığımız makinelerimizin mazotunu ve tekerleklerini de alıyoruz. Makine parkımızı ve personelimizi kampta kullandığımız için zaman zaman özellikle alt yapı hizmetlerinde, yol hizmetlerinde daha çok aksamalar oldu. Fakat kamplar bitmek üzere, bundan sonra makine parkımız ve personelimiz eskisi gibi yoğun bir şekilde günlük işlerimize dönecekler. Zaten yavaş yavaş makine parkımızı çektik. Sezon bitmek üzere olduğu için yeni araçlar kiralandı. Kendi makine parkımız kendi gündemine dönecek" dedi.

Konuşmaların ardından meclis gündemine alınan 1 madde oy birliğiyle kabul edilirken, meclis gündem dışı konuşmaların ardından son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cafer Yılmaz Gaziantep Karkamış Nizip Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title