Haberler

Gaziantep'te Emeklilerin Konut Sevinci

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Gaziantep’te yürüttüğü projeler kapsamında inşa edilen 123 konut, kurayla sahiplerine teslim edildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Gaziantep'te yürüttüğü projeler kapsamında inşa edilen 123 konut, kurayla sahiplerine teslim edildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Gaziantep'te yürüttüğü projeler kapsamında inşa edilen 123 konut, kurayla sahiplerine teslim edildi. Şahinbey Belediyesinin Kültür Merkezin'de noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde konut sahibi olan emekli vatandaşlar, isimleri okunduğunda salonda gözyaşlarına hakim olamadı.

Kura çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, bin 175 başvuru aldıklarını bildirerek, bunlardan Şehitkamil ilçesinde yaptırılan 103 konut ve Şahinbey ilçesi Güzelvadi mevkisindeki konutlardan kalan 20 daireyi sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

"Bugüne kadar 20 bin 117 konut yaptık"

Projeler için şu anda sadece emeklilere konut verdiklerini söyleyen Çelik, "Bugün konut çıkanlara hayırlı uğurlu olsun, güle güle otursunlar. Çıkmayan vatandaşlarımıza da ileriye dönük konut çalışmalarımız olacak. Gaziantep'te bugüne kadar 20 bin 117 konut yapmışız. Diğer illerle karşılaştırıldığında büyük bir proje. 5 bine yakın konutun da 10 projede yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Bunların kuralarını çekmedik ama ihalelerini yaptık. Buralarda da ilerleyen günlerde vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız" dedi.

"Allah devletime zeval vermesin"

Kura sonucu ev sahibi olan 123 kişiden 60 yaşındaki Mehmet Kaya, "O kadar duygulandım ki anlatamam mutluluğumu. İlk defa bir kendi yuvam olacak. Allah olmayanlara da versin. İki çocuk babasıyım. Ayda 700 lira ev kirası veriyorum. 2 çocuk okutuyorum. Emekli olduğum halde yine de çalışıyorum. Allah'ın keremine çok şükür. Allah devletime zeval vermesin" şeklinde konuştu.

"Ömrümüzün son vaktinde güle güle otururuz"

Hatice Gök de 60 yaşında olduğunu söyleyerek, "Çok sevindim, çok memnunum, duygulandım. İlk defa ev sahibi oluyorum. 5 çocuk annesiyim. Allah razı olsun. Ömrümüzün son vaktinde inşallah güle güle otururuz" dedi.

"Ev sahibi olmak en çok eşimin hayaliydi"

Rükan Görger 42 "Ev sahibi olmak en çok eşimin hayaliydi. Onun da olmasını isterdim. Eşim vefat ettiğinden dolayı şimdi çocuğumla beraber ben oturacağım. Devletimize milletimize Allah'ım zeval vermesin başımızdan eksik etmesin. Her zaman devletimizi çok seviyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Gaziantep Şahinbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title