Haberler

Gaziantep'te Sudan Zehirlenen Binlerce Kişi, Hastaneye Koştu

Güncelleme:

Gaziantep'in Nizip ilçesinde içtikleri şebeke suyundan zehirlenen 2 bin 400 kişi hastaneye başvurdu.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde akşam saatlerinde karın ağrısı, kusma, yüksek ateş, mide bulantısı ve ishal nedeniyle Nizip Devlet Hastanesi ve ilçede faaliyet gösteren iki özel hastaneye giden çok sayıda vatandaşa serum tedavisi uygulandı. Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan vatandaşlar, bir süre hastanede gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Hastanelere başvuran 2 bin 400 vatandaşın içtikleri sudan etkilendikleri iddia edildi.

Bu arada, yaşanan gelişmeler üzerine hastanede kriz masası oluşturuldu.

KAYMAKAM: OLUMSUZLUK YOK

Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, ilçe genelinde akut ishal vakalarının görüldüğünü, bu nedenle içme suyu şebekesinden örnekler alınarak incelemeye gönderildiğini söyledi.

"Su numunelerinde yapılan ilk analizlerde olumsuz bir bulguya rastlanmadı" diyen Sarıfakıoğlulları, şöyle konuştu: "Ciddi bir sağlık sorunlarının olmadığı tespit edilmiştir. Su numuneleri üzerinde ayrıntılı incelemeler devam ediyor. Ancak vatandaşlarımızın kullanmış oldukları şebeke sularını kaynatarak içmeleri ve hijyene çok dikkat etmeleri gerekmektedir.

Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Hıfzısıhha Kurulu'nun kararı gereğince ilçedeki su depolarının rutin olarak klorlanması kararlaştırıldı. Nizip Devlet Hastanesi'nin yanı sıra ilçedeki aile sağlığı merkezlerinin de 4 gün boyunca 24 saat açık kalmasına karar verildi.''

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nizip Devlet Hastanesi Gaziantep Sudan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

ANTEPLİ KOYUN:

DAİMA MİLLET DAİMA HİZMET. . . . AK PARTİ. . . . .

42
16
yanıtYanıtla
zaza:

ALLAH ALLAH sonunuz gelecek inşallah ama ele ama bele er geç kökünüz siliecek kürtler

2
28
yanıtYanıtla
Remzi:

pkk li lar yapmistir, pis hainler

13
13
yanıtYanıtla
islahiyeli:

diren kobane

5
18
yanıtYanıtla
ANTAKYA:

Melih Gökçek''ten sonra Fatma Şahin''i de sahalarda görmek isteriz :)(Şebeke suyu içerek tabii)

21
0
yanıtYanıtla
Yorumcu:

c. baskanlıgı seçiminde tayyipe para yatırmak için birbirilerini ezen anteplilermi bunlar :D

9
9
yanıtYanıtla
türk:

belk, ide ışıt zehir katmıştır suya nede olsa ulkede ışıtcı cok

10
7
yanıtYanıtla
kurdooo:

kesin pkk yapmıştır :)))

10
5
yanıtYanıtla
deli murat:

AKP yakinda bütün kürtleri zehirleyerek köklü bir katliam yapacak gibi

4
10
yanıtYanıtla
Aaaa:

kim yaptı acaba. gel de pkk dan şüphelenme

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title