Haberler

GAZİANTEP - Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası yapıldı

Güncelleme:

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde A?ırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde A?ırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Oğuzeli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca düzenlenen şampiyonada, yaklaşık 200 sporcu mücadele etti.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, törende yaptığı konuşmada, yarışmaya her geçen yıl daha çok ilgi gösterilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Orta Asya'dan göçerken geleneksel sporları buralara kadar getirdiklerini ifade eden Kılıç, "Bu spor dallarından biri de aşırtmalı aba güreşleridir. Bu geleneklerimize, göreneklerimize sahip çıkmamız lazım. Oğuzeli Belediyesi olarak elimizden geldiğince, gönlümüzün yettiğince bu spor dallarına destek vermeye, onları yaşatmaya, gelecek kuşaklara taşımaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Gençlerin sporla buluşması gerektiğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Popüler kültür ve dijitalleşme çağında gençlerimiz maalesef farklı alışkanlıklara kapılabiliyor. O yüzden bu sporlara daha çok önem vermemiz lazım. Gençlerimizi gerek okçuluk, gerek binicilik, gerek aşırtmalı aba güreşi ve diğer geleneksel spor dallarımıza yönlendirmemiz çok önemli. Bu şekilde kötü alışkanlıklardan alıkoyacağız. Aynı zamanda kültürümüzü de yaşatacağız ve gelecek kuşaklara aktarmış olacağız."

Törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AK Parti GaziantepMilletvekili Mehmet Erdoğan "ağalık kıyafeti" giydi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, ağalık tespihini Erdoğan'a verdi.

Müsabakada, 15-17 yaş yıldızlar kategorisinin şampiyonluğunu Mehmet Emin Öğüt, 18 yaş üzeri büyükler kategorisinin şampiyonluğunu Ahmet Koyuncu elde etti. Şampiyonanın başpehlivanı ise Barış Güngör oldu.

Derece alanlara madalya ve ödül verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title