Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Suriyeli Öğretmenleri Unutmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli Öğretmenleri unutmadı.24 Kasım Öğretmenler Günü'nde nedeniyle Suriyeli öğretmenlerle yemekte buluşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli Öğretmenleri unutmadı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde nedeniyle Suriyeli öğretmenlerle yemekte buluşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, öğretmenlere birer hediye verirken, bir de Şanlıurfa gezisi yaptıracaklarını söyledi.

Kendi imkanları ile Gaziantep'te kalan öğretmenlerin fedakarlık yaparak Suriyeli öğrencilere ders verdiklerini, kendilerinin de bu fedakar öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde unutmadıklarını ifade eden Güzelbey, "Ülkelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle Suriye'den gelen sığınmacıların çocuklarının eğitim sorunları vardı. Buna duyarsız kalamazdık. Onlara bir okul yaptık ve eğitimlerini devam ettirmelerini sağladık. Öğretmenleri de yine kendi ülkelerinden gelen öğretmenleri oldu" dedi.

350 civarında ilköğretim çağındaki öğrencilere eğitim, 400 civarındaki velilere de Türkçe öğrenmeleri için eğitim verdiklerini belirten Güzelbey, "Okulumuzda bulunan 14 Suriyeli Öğretmeni bugün yemeğe davet ettik. Onların sorunlarını dinliyoruz. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin konuya duyarlı davrandığını ve Suriyeli mültecilere sahip çıktığını vurguladı. Dalmaz, göreve geldiği günden buyana tüm şehirlerde yaşayan Suriyelilerin sağlıktan eğitime, beslenmeden barınmadan, güvenliğe kadar birçok ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

Yerel yönetimler, sağlık bakanlığı ve sivil toplumların desteği ortak bir çözüm noktası için çaba gösterdiklerini açıklayan Dalmaz, "Bu tür olaylara resmi bakış açısı getirilmeden yerel yönetimlerin sahip çıkması çok güzel bir olay. İçinde bulunduğumuz sorunlara çözüm üretmesi en doğal ve en güzeliydi. Aslında burası tam anlamıyla bir okul değil. Tam manasıyla bir buluşma ve kültür merkezi. Bir yardımlaşma merkezi olarak görüyoruz. Devletimiz bu konuda çalışmasını yapıyor" diye konuştu.

Ankara'da toplantılarda Suriyelilerin sürekli sağlık sorunun çözümü konusunda bilgi alış verişi yapıldığını dile getiren Dalmaz, bu alanda yerel yönetimlerin yaptıkları hizmetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. İnsanları iki ayrı kutupta değerlendirmemesi gerektiğini işaret eden Vali Dalmaz, "Bun bu olayı şuna benzetiyorum. Kurtuluş Savaşı'nda biz savaşırken Hindistan'ın ne işi vardı da gelip bize yardım etti. Bu duygu ve düşünce bizim tarihimizde var, bu gelenek bizim tarihimizde var. Zorda olanın yanında olmak. Şunu da unutmamak lazım. Zorda kalanlarda vefasını mutlaka bir gün ödeyecektir. Kadrini kıymetini bilecektir" diye konuştu.

Gaziantep'teki yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarını kutladığını ifade eden Dalmaz, bu kuruluşların Suriyeli mültecilere önemli derecede yarımcı olduklarını kaydetti.

Suriyeli öğretmen Baraa El Cellud ise, bu savaş ortamında kendilerini böylesi manalı ve anlamlı bir günde hatırlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türk halkına teşekkür etti. Cellud, "Kendimi sanki ülkemdi hissediyorum. Hiç yabancılık çekmedik. Bize bugünü yaşatan Türk milletine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bir başka öğretmen Menar Hamis ise, kendi ülkesinde olup eğitim vermeyi çok istediğini, ancak şartların kendisini burada eğitim vermeye zorladığını söyledi. Hamis, Türk milletinden ve Gaziantep halkında memnun olduğunu, bu güzel günde kendilerini unutmayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne minnet borçlu olduğunu dile getirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hakan Özcan Gençlik Merkezi'nin Aşçılık Kursu öğrencilerinin yaptığı yemekte, Başkan Güzelbey öğretmenlerle tek tek ilgilenip hediye verdi. Yemekten önce gençlik merkezinin mozaik ve resim kurslarını gezen Suriyeli öğretmenler, yapılan faaliyetlerin güzelliğini beğendiklerini belirttiler. Suriyeli öğretmenler yarın da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde Şanlıurfa gezisi yapacaklar. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Veysel Dalmaz Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title