Haberler

"Gazetecilerin Yıpranma Hakları Bir An Önce Geri Verilmeli"

Güncelleme:

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, savaş bölgelerine gazetecilerin koşarak gittiğini belirterek "Gazetecilerin yıpranma hakları bir an önce geri verilmeli" dedi.

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser,herkesin kaçtığı savaş bölgelerine gazetecilerin koşarak gittiğini belirterek, "Gazetecilerin yıpranma hakları bir an önce geri verilmeli" ifadesini kulandı.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de yaşanan dramı, katliamı kamuoyuna duyurmak amacıyla tehlikeli bölgede görev yapan gazetecilerin, Suriye ordusu tarafından hedef alındığını belirtti.

İnsanların kaçtıkları yerlere gazetecilerin koşarak gittiğini vurgulayan Eser, "Sadece kamuoyunu bilgilendirmek için bölgede görevini yapan arkadaşlarımız, keskin nişancıların hedefi olmuştur. Suriye'de yaşanan katliamın duyulmasını istemeyen çevreler, gazetecileri hedef almaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı foto muhabiri ve Medya-İş Sendikası üyesi Sinan Gül'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildiren Eser, şunları kaydetti:

"Suriye'deki olayları çok yakından takip eden Anadolu Ajansı, uzun zamandan beri bölgede yaşananları Türk ve dünya kamuoyuna iletiyor. İşte bu kutsal görev sırasında yaralanan foto muhabirimiz Sinan Gül başta olmak üzere Anadolu Ajansı ve Türk medyası çalışanlarına geçmiş olsun diyor, Suriye'de akan kanın bir an önce durmasını diliyorum."

Gazetecilerin yıpranma haklarının bir an önce geri verilmesi gerektiğine de işaret eden Eser, Medya-İş'in, hiçbir ayrım yapmadan tüm medya işçilerinin sigortasız çalıştırılmasının sona erdirilmesi ve yıpranma hakkının geri verilmesi için var gücüyle çalışacağını belirtti.

Muhabir: Esra Altınmakas

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Sinan Gül Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title