Haberler

Gazeteci, Yazar ve Araştırmacı Aytunç Altındal Vefat Etti

Güncelleme:

Altındal'ın cenazesi, yarın öğle vakti Şakirin Camii'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bir süredir kanser tedavisi gören Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal, 68 yaşında yaşama veda etti. Gece saatlerinde yaşamını yitiren Altındal'ın cenazesi, yarın öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.

ŞÜPHELİ HASTALIK

Daha önce de istihbarat örgütleri tarafından 2 kez öldürülmek istendiğini açıklayan Altındal, Alp Dağları'nın eteklerindeki bir evde kalıyordu. Altındal, vücudunu bir anda saran hastalığıyla ilgili şu kuşkularını paylaşmıştı:

"Biyopsiler yapılmıştı, iki ay öncesine kadar tertemiz çıkmıştı. Sonra bir ay içinde bütün vücudumu saran kanserle karşılaştık. Doktorlar çok şaşırdı. Nükleer tıp merkezi bunda bir gariplik var. Vücudunuza kanser ilacı verilmiş olabilir dediler. Doktorlar böyle bir tertip var mı onu araştırıyor. Ama bütün belirtiler bir tertipi gösteriyor."

SIRLARIN ADAMIYDI

Vatikan, KGB, sırlar, şifreler... Bunlar söylendiğinde akla gelen ilk isim Aytunç Altındal'dı. Sadece bu değil. Dinler konusunda da uzman bir isimdi. Üç İsa kitabı Avrupa'yı sarsmış ve bir çok dile çevrilmişti.

12 Mart döneminde işkencede bir böbreğini kaybeden Altındal, 1973 yılında Partizan adlı şiir kitabı nedeniyle 7.5 yıl hapse mahkum olunca yurt dışına kaçmıştı.

"ATATÜRK'ÜN VASİYETİNDE HİLAFET VAR" DİYORDU

Aytunç Altındal yıllardır Atatürk'ün vasiyetinin açıklanması çağrısında bulunuyor ve o vasiyette Atatürk'ün "Hilafetin yenide getirilmesini" istediğini savunuyordu.

AYTUNÇ ALTINDAL KİMDİR?

1945 yılında İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 16'i telif 11'içeviri 27 kitabı, 400'den fazla da makalesi yurtiçi ve yurtdışında yayınlandı.

1969-71 seneleri arası Gurnsey Writer's School'da, 1977 senesinden itibaren ise Fransa Sorbon Üniversitesi Fransızca Eğitim bölümünde tahsil gördü.

1977'de Havass Yayınlarını, 1980 yılında ise Süreç Yayınlarını kurdu ve Süreç dergisini çıkardı.

1983'de İsviçre'de MODUS VİVENDİ Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti.

1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.

1992'de İngiltere Edinburg'taki INTERNATIONAL ACADEMY FOR EUROPEAN AND CHRISTIAN STUDIES akademisinde PROJECT ACADEMIC BOARD (Akademik Proje İdari Heyeti) üyeliğine seçildi. Aynı yıl İngitere'de yayınlanan THREE FACES OF JESUS (Üç İsa) adlı kitabı dünyada yankılar uyandırdı. Daha sonra (1993) Rusça'ya çevrildi.

1993'te INTERNATIONAL SOCIETY FOR THE STUDY OF EUROPEAN IDEAS (Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu) Bilimsel Kuruluna üye oldu. Aynı yıl Avusturya'nın GRAZ şehrindeki KARL – FRANZ Üniversitesi tarafından düzenlenen EUROPEAN SECULAR LEGACY (Avrupa'nın Laik Vasiyeti)adlı uluslararası konferansta Oturum ve Bölüm Başkanlığına seçildi.

1995'te merkezi New York'ta bulunan CARNAGIE COUNCIL ON ETHICS AND INTERNATIONAL AFFAIRS örgütüne davet edilen, ilk ve tek Türk Konuşmacı oldu.

Aynı sene, New York'ta Birleşmiş Milletler bağlantılı GLOBAL FORUM OF SPIRITUAL AND PARLIAMENTARY LEADERS ON HUMAN SURVIAL (İnsan Yaşamından SorumluRuhani ve Siyasi Liderler Global Forumu'nda) INTERNATIONAL ADVISOR COMMITTEE yani Uluslararası Danışman üyesi oldu.

Ünlü Fizikçi Isaac NEWTON'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Aytunç Altındal Şakirin Camii Karacaahmet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title