Haberler

T24 Yazarı, Gazeteci Tolga Şardan Tutuklandı… Şardan Cezaevine Götürülürken "Biz Gazeteciyiz, Sonuç İtibarıyla Gazetecilik Yapıyoruz" Dedi

Güncelleme:

Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, “MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?” yazısı gerekçe gösterilerek çıkarıldığı sulh ceza hakimliğinin kararı ile tutuklandı. Şardan, cezaevine götürülürken, “Biz gazeteciyiz, sonuç itibarıyla gazetecilik yapıyoruz” dedi.

CEYLAN SAĞLAM

Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resen başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" yazısı gerekçe gösterilerek çıkarıldığı sulh ceza hakimliğinin kararı ile tutuklandı. Şardan, cezaevine götürülürken, "Biz gazeteciyiz, sonuç itibarıyla gazetecilik yapıyoruz" dedi.

T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, bugün öğleden sonra Ankara'da gözaltına alınmıştı. Tolga Şardan'ın evinde bir saate yakın süre arama yapıldı. Şardan, Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

Ankara Adliyesi'nde Sulh Ceza Hakimliği'nce Ankara Adliyesi'nde SEGBİS aracılığıyla savcılık ifadesi alınan Şardan, tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Şardan, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı. Şardan, Ankara Adliyesi'nden cezaevine götürülürken, "Biz gazeteciyiz, sonuç itibarıyla gazetecilik yapıyoruz" dedi.

Şardan'a; çok sayıda meslektaşı ile ÇGD ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri destek verdi. CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu ve Baro Yönetim Kurulu üyeleri de Şardan'ı yalnız bırakmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şardan hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"31/10/2023 günü T24.com.tr isimli internet haber sitesinde Tolga Şardan tarafından kaleme alınan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazı içeriğinde 5237 sayılı TCK'nın 217/A maddesinde düzenlenen 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçunun unsurlarını oluşturacak nitelikte söz ve beyanlar bulunduğu değerlendirilmekle şüpheli Tolga Şardan hakkında CMK.nun 160. Maddesi gereğince re'sen soruşturma başlatılmış olup, yapılan soruşturma kapsamında şüpheli gözaltına alınmıştır."

Savcılık açıklamasında bahsedilen Türk Ceza Kanunu'nun 217/A maddesi şöyle:

"Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır."

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Yargı Hukuk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title