Haberler

Gazeteci Nazlı Ilıcak tahliye edildi

Güncelleme:

2016 yılında kaleme aldığı bir yazı nedeniyle yargılanan ve 2 yıl 6 aylık cezasının istinafta onanmasının ardından 4 Aralık'ta cezaevine giren gazeteci Nazlı Ilıcak, tahliye edildi.

2016'da bir internet sitesinde kaleme aldığı yazı nedeniyle cumhuriyet savcısının şikayeti sonucu yargılanan ve İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "iftira" suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezası alıp 4 Aralık'ta hapse giren Nazlı Ilıcak tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Özgür Düşünce isimli internet sitesinde 2016'da yazdığı "Hanefi Avcı'nın Operasyon Beklentisi" başlıklı yazı nedeniyle gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Ilıcak, "iftira" ile suçlanmıştı.

Ilıcak'ın yazısında "milli damar örgütünden" bahsettiği ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tarafından söz konusu örgütle ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulunulduğu aktarılıyordu. İddianamede, yazının şikayete konu edilmesiyle yazı içeriğine istinaden, "hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtilen bir örgüt mensubu olarak gösterilen kamu görevlilerinin isimleri açık bir şekilde belirtilip haklarında hukuka aykırı fiil isnat edildiği" ileri sürülmüştü.

4 ARALIK TARİHİNDE CEZAEVİNE GİRMİŞTİ

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2021'de açılan dava, 19 Nisan 2022'de karara bağlanmıştı. Ilıcak, 2 yıl 6 ay hapse mahkûm edilmişti. Kapatılan Özgür Düşünce isimli internet sitesine 2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle yargılanan Nazlı Ilıcak, 2 yıl 6 aylık cezasının istinafta onanmasının ardından 4 Aralık'ta cezaevine girmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nazlı Ilıcak Aralık Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Ali Teke:

Memleket meselesi sana 1000 gömlek büyük gelir abla evine git torun tombalak sev namazını kıl hayır işle iyilik yap

51
30
yanıtYanıtla
KARAYEL:

...sende konusmadan Tekke'nemi nereye gideceksen git yalakaligini orada sürdür.

yanıt0
yanıt3
DODOK DODOK:

Yıllarca bu ülkenin kanını emdiler ailece...

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title