Haberler

GATA Açılımı

GATA Askeri Tıp Fakültesi (GATA) Öğrenci Alayına Sancak Verme Törenine Katılan Mayın Kurbanı Gazi Jandarma Yüzbaşı Bedri Aluçlu Dikkatleri Üzerinde Topladı. Aluçlu'nun Eşiyle Beraber Tribüne Oturduğu Törende, Sancağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Verdi.

GATA Askeri Tıp Fakültesi (GATA) Öğrenci Alayına Sancak verme törenine katılan mayın kurbanı gazi Jandarma Yüzbaşı Bedri Aluçlu dikkatleri üzerinde topladı. Aluçlu’nun eşiyle beraber tribüne oturduğu törende, sancağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

Törene, Gül’ün yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, kuvvet komutanları, Ankara Valisi Kemal Önal, geçen hafta Domuz gribi tedavisi gören Okul komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu da katıldı.

Törende, eğitim gören öğrencilerle beraber oturan sivil kıyafetli başı sargılı bir kişi basın mensuplarının dikkatini çekti. Bu kişinin 28 Ekim 2007 tarihinde mayın imha etmek isterken ağır yaralanan Bedri Aluçlu olduğu öğrenildi.

Kollarını kaybetti

SANCAK ALAYI TÖRENİNDE BİR GAZİ / WEB TV

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Törende, eğitim gören öğrencilerle beraber oturan sivil kıyafetli başı sargılı bir kişi basın mensuplarının dikkatini çekti. Bu kişinin 28 Ekim 2007 tarihinde mayın imha etmek isterken ağır yaralanan Bedri Aluçlu olduğu öğrenildi. Üsteğmen rütbesiyle Siirt Pervari Komando Bölük Komutanı iken PKK sığınağındaki mayını imha ederken kollarını kaybeden, yüzü yanan Aluçlu iki yıl içinde defalarca ameliyat oldu. Bu sırada rütbe de alarak yüzbaşı olan Aluçlu’nun yanında hamile olan eşinin de bulunduğu görüldü. Karısının kendi yüzüğünün yanı sıra, kolları olmayan Yüzbaşı Bedri Aluçlu’nun da yüzüğünü taktığı görüldü.

Törenin açılış konuşmasını yapan hava üsteğmenin sözleri ise Aluçlu’nun durumuna işaret etti. Üsteğmen, özetle, “sizleri savaşa düğün hevesi ile gidenlerin, dönmeyi hiç düşünmeyenlerin, ülkesi ve milleti uğruna toprağa gözünü kırpmadan girenlerin, özgürce aldığımız nefesi borçlu olduğumuz Cumhuriyetin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşına davet ediyorum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title