Haberler

Gaspçı Uçağa Binerken Yakalandı

Antalya'da 30 bin lira değerinde külçe altın, pırlanta ve nakit para alan gaspçılardan M.T. Moskova uçağında yakalandı.

Antalya'da toptan mücevher ticareti yapan işyerinde görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra 30 bin lira değerinde külçe altın, bir miktar pırlanta ve nakit para alan gaspçılardan Mehmet T., İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkışa hazırlanan Moskova uçağında yakalandı.

Olay dün saat 09.30 sıralarında Tahılpazarı Mahallesi 404 Sokak Kazım Özalp Caddesi üzerinde bulunan Tolunaylar İş Merkezi'nin 4'üncü katında, Hasan Çakır'a ait işyerinde meydana geldi. Toptan pırlanta satışı yapılan işyerinde sekreterlik yapan Ayten Katırcıoğlu, bir süre sonra zili çalan kişilere kapıyı açtı. Eli silahlı iki gaspçı, Katırcıoğlu'nu bağırıp yardım istememesi için ağzını koli bandıyla kapattı, ellerine plastik kelepçe takarak bir odaya kilitlendi.

Gaspçılar, saat 10.00'da ofise gelen işyerinin sahibi Hasan Çakır'ı da dövdü, ağzını koli bandıyla kapatıp ellerini plastik kelepçeyle bağladıktan sonra cebindeki kasa anahtarlarını aldı. Anahtarla kasayı açan gaspçılar, kasayı açarak pırlantaların yanı sıra, 30 bin lira değerinde külçe altın ve bir miktar parayı alıp çantaya koydu.

GASPÇIYI KOVALADI

Dikkat çekmemek için önce gaspçılardan Mehmet T., altın ve paraların bulunduğu çantayla ofisten çıktı. Birkaç dakika sonra diğer gaspçı da pırlanta dolu çantayla ofisten çıkarken, bu sırada elindeki kelepçeyi çözmeyi başaran işyeri sahibi Hasan Çakır onun peşinden koşmaya başladı. Gaspçı işyeri sahibi Hasan Çakır'ın peşinden koştuğunu görünce elindeki pırlanta dolu çantayı atıp, izini kaybettirdi.

Gaspçıların dövdüğü Hasan Çakır hastaneye götürülürken, sekreteri Katırcıoğlu'nun ellerindeki kelepçe ve ağzındaki bant diğer esnaf tarafından çıkarıldı.

UÇAĞA BİNERKEN YAKALANDI

Olay yerine gelen polis, kısa sürede gaspçıların kimliklerini saptadı. Bunlardan Mehmet T.'nin taksiyle havalimanına gittiği ve İstanbul uçağına bindiği, oradan da Moskova'ya gideceği belirlendi.

Hemen Antalya'dan uçakla İstanbul'a giden Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nden bir ekip, Mehmet T.'yi, Moskova gidecek uçağa binerken yakaladı. Geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında geçiren Mehmet T., bu sabah Antalya'ya getirildi. Mehmet T.'nin sorgusu devam ederken, kimliği belirlenen diğer gaspçı aranıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Çakır Moskova Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title