Haberler

Garipoğlu'nun Mezar Taşına İsim Yazılmamasının Sırrı

Güncelleme:

Hapishanede intihar eden Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezar taşına isim yazılmamasının nedeni Osmanlı İmparatorluğu'na dayanıyor.

Münevver Karabulut'u öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezar taşına ismi yazılmadı. Bu durum, özellikle sosyal medyada "öldü gösterilip kaçtı mı" gibi söylentilere yol açtı. Oysa, Osmanlı imparatorluğunda cellatların mezarlarına uygulanan bir gelenek bu.

BEDDUALARI ENGELLEDİĞİNE İNANILIRDI

Osmanlı İmparatorluğu'nda cellat mezarları ayrı olur, dikilen bir arşınlık taşlara da isim yazılmazdı. Deniz kabuklarının oluşturduğu kalkerden kesilen taşlar, üçüncü sınıf olarak bilinirdi. Cellat taşlarına isim yazılmamasının anlamı gayet açık olup, şahsa yapılacak bir bedduayı engellemek amacı taşıyordu. Zaten yaşarken yeterince beddua alan celladın, ruhunun "öteki tarafta" rahat etmesi amaçlanıyordu.

GARİPOĞLU İÇİN 2 İDDİA ÖN PLANA ÇIKTI

Cumhuriyet'in haberine göre; Garipoğlu'nun mezar taşına isim yazılmaması bu uygulamayı akla getirdi. Mezar taşınının yazısız oluşu, herhangi bir tahribat yapılmasını ya da Cem Garipoğlu adına beddua edilmesini önleme isteği olarak ön plana çıktı. Yazısız mezar taşı, Cem Garipoğlu'nun "ölmedi, hapisten kaçırıldı" iddialarına da bir yanıt olarak görülebilir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Münevver Karabulut Cem Garipoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (11)

neferoglu:

Osmanlinin mirasina sahip cikan bir insan, testereyle kelle kesmez Allah senin layigini versin. . . . . . . . .

35
3
yanıtYanıtla
ali:

Allah hiç kimseye bir mezara bile sığamayacak kadar kötü bir ömür vermesin

26
1
yanıtYanıtla
hüseyin kalan:

allah rahmet eylesin günahlarini af etsin. cinayet anindaki ruh halini bilemeyiz bir cinnet yada uyusturucu madde. intari en büyük pismanliginin kanitidir. allah af etsin ölünün arkasindan beddua mümin insana yakismaz

18
3
yanıtYanıtla
başka:

ne osmanlısı mezarı kazar cesedi kaçırırlar diye yapmışlardır bence büyük ihtimal başka bir mezara gömülmüştür

19
0
yanıtYanıtla
goncagül:

bu aile çok aksiyon filmi izlemiş belli. tek odada kalıyor kafasına poşet geçiriliyor. cenazeyi almaya aileden anne bile gelmiyor. cenaze namazı iki tabutla birlikte kılınıyor. anne aglamak çirpınmak yerine magazinlerden kendini saklıyor. ve mezar taşını ismi yazılmıyor. zamanlama harika. ışid-kobani-sokak gösterileri-abd. ya bu aile çok zeki yada biz bunlara ALLAH belalarını versin diyerek geçiştiriyoruz

12
1
yanıtYanıtla
İRFAN ÖZ:

BU CANİDİR DEYİP MEZARINI KAZIP YAKIP YIKMASINLAR DİYE İSİMSİZ MEZAR YAPILMIŞTIR. ZİRA AİLESİNİN GÖZÜNDE OĞULLARI BİR CANİ DEĞİL HALEN İSİMSİZ BİR KAHRAMANDIR. BAŞKA SEBEBİ YOK.

6
2
yanıtYanıtla
XXL:

Bu haberi yapan arkadaş:) Saygılar. . .

6
1
yanıtYanıtla
hüso:

cesedi bulup dns testi yapamsınlar diye yapmışlardır

1
2
yanıtYanıtla
emel mirza:

yorum yok

0
1
yanıtYanıtla
DEMEDİ DEMEYİN:

BUNDAN 5-10 YILSONRA CEM GERÇEKTEN ÖLDÜYSE İNTİHAR OLMADIĞI ORTAYA ÇIKACAKTIR ÇÜNKÜ İNTİHAR EDECEK KİŞİ VAHŞİCE CİNAYET İŞLEMEZ CEMİN ÖLÜMÜ İNTİHARA TEŞVİK ALENEN TAHRİK YADA İNTİHAR GİBİ GÖSTERİLMİŞ BİR ÖLDÜRÜLME ŞEKLİDİR

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title