Haberler

Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor

Güncelleme:

Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran ve Hasan Şaş gibi isimler gençlerle bir araya geldiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran ve Hasan Şaş gibi isimler Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan gençlerle çeşitli etkinlikler kapsamında bir araya geldiler.

Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Tanju Çolak'ın öncülüğünde Spor ve Gençlik Bakanlığın desteğiyle başlayan proje kapsamında Türk futbolunun önemli isimleri Hakkari, Kars, Şırnak, Van'da gençlerle buluştular.Onlarla futbol oynayıp,şehilerini gezdiler.

Proje kapsamında gelecek günlerde eski yıldız futbolcular Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illeriyle ziyaret edecek.

ÇAĞATAY KILIÇ "GENÇLERİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ PROJEYE DESTEK OLMAYA HAZIRIZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak sadece tesisleşme anlamında önemli işlere imza atmakla kalmadıklarını belirterek, "Bu tesislere gidecek sporcu kardeşlerimize ve spor severlerimize yönelik sosyal, kültürel projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzel projemiz de onlardan biri. Projede yer alan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, katılım gösteren ve bu projeyi fazlasıyla sahiplenen bölgedeki kardeşlerimiz de teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, yatırım anlamında Türkiye'nin her bölgesine aynı şekilde yaklaştıklarının altını çizerek şöyle devam etti:

" Bölge halkının, oradaki genç kardeşlerimizin televizyonlardan takip ettiği, evlerinde posterlerini astığı isimlerle bir araya gelmesi memnuniyet verici. Televizyon ekranının sanallığını ortadan kaldırıyor, efsanelerle halkımızı tüm sıcaklığıyla buluşturuyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da yaptığımız tesis yatırımlarının bu tür sosyal projelerle desteklenmesi çok önemli."

TANJU ÇOLAK"HAKKARİ'DEKİ ÇOCUKLARLA VALİLİĞE BERABER YÜRÜDÜK, ŞEHRİ KOL KOLA GEZDİK"

Proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu'daki genç ve çocukların yanı sıra bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşları, eğitim kurumları ve esnafla da bir araya geldiklerini ve bölgeye ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Tanju Çolak, projenin ilk olarak 3-4 yıl önce kafasında şekillenmeye başladığını söyledi. Düşünce sürecinde Siirtspor'daki teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı tecrübelerinden faydalandığını ifade eden Çolak, şöyle devam etti:

"Doğu'daki gençlerin duyduğu eksiklikleri biliyor ve önemsiyorum. Bu kapsamda onları kucaklamak, merak ettiklerini cevaplamak istedim. Projeyi, Sayın Bakanımızla paylaştığımda da heyecanını, mutluluğunu gördüm. Bu proje bizim olduğu kadar kendisinin de eseri. Futbol, barış ve kardeşlik kapılarını aralayabilecek en evrensel araçlardan biri. Bu bağlamda projenin çözüm sürecinin yansımalarına da önemli katkılar sağlayacağına eminim."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Semih Yuvakuran Hami Mandıralı Ali Gültekin Tanju Çolak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title