Haberler

    Fransız Turist Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı

    EKSTREM sporlara meraklı 2 arkadaşıyla birlikte Antalya'nın Kemer ilçesine giden Fransa vatandaşı Fabien Pequiot (42), 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktıktan sonra saat 14.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütüyle atlayış yaptı.

    EKSTREM sporlara meraklı 2 arkadaşıyla birlikte Antalya'nın Kemer ilçesine giden Fransa vatandaşı Fabien Pequiot (42), 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıktıktan sonra saat 14.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. Kilometrelerce havada asılı kalarak Tekirova sahiline iniş yapmayı planlayan paraşütçü, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı bin 500 metre aşağıda kayalık alana düştü. Kalça kemiği, kolu ve kaburgaları kırılan Pequiot'a ilk ulaşan, Olimpos Teleferik görevlileri oldu. Kazazedenin durumunu tespit eden görevlilerin haber vermesi üzerine AFAD ve UMKE ekipleri Antalya'dan yola çıktı. Kemer'deki 112 acil servis sağlık ekibi de teleferik alt istasyona gelerek müdahale ve nakil için bekletildi.

    SİLAHLI KUVVETLER DEVREYE GİRDİ

    Sarp kayalıklarda büyük mücadele ile 2 saatte yaralının yanına ulaşan ekipler, Fabien Pequiot'u sedyeye sabitlerken Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter istendi. Helikopter, işaret fişeğiyle belirlenen kaza bölgesine hava akımı nedeniyle 1 saat uğraşmasına rağmen yaklaşamadı. Havanın kararmasıyla kurtarma operasyonu riske girdi. Bunun üzerine kuvvetli ve değişken hava akımlarında görev yapabilecek bir helikopter için silahlı kuvvetlerden yardım istendi. Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından havalanan bir Sikorsky helikopter ve kurtarma ekibi olay yerine gelerek yaralı turisti bulunduğu yerden alarak tedavi için Antalya'ya ulaştırdı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Tahtalı Dağı Helikopter Antalya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title