Haberler

Fransız Devrimi ve Salman Khan'ın Ted Konuşması Yoğun İlgi Görüyor

Güncelleme:

Khan Academy Türkçe'de En Çok İzlenen 10 Dersten 6'sının Konusu Matematik


STFA Grubu tarafından, eğitimde fırsat eşitliğine destek amacıyla Türkçeye kazandırılan Khan Academy Türkçe portalında, en çok izlenen 10 ders videosunda ağırlık matematikte. Her ay güncellenen listede, Nisan ayında kesirler ve denklemler öne çıkarken, Khan Academy Türkçe Tanıtım Videosu ve Fransız Devrimi de ilk ona girerek yoğun ilgi görüyor.

Herkese, her yerde, dünya standartlarında bedelsiz eğitim reformunun öncüsü olan Khan Academy, STFA'nın girişimiyle Türkçeye kazandırıldı ve kısa sürede 1 milyon 300 bin ders verdi. Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Khan Academy Türkçe, bir STFA vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı tarafından Türkçeleştiriliyor. Birçok gönüllü çevirmen, öğrenci, öğretmen ve sanatçı Khan Academy'nin Türkçeleştirilmesine destek sağlıyorlar. Şu ana kadar çevrilen 2500'den fazla ders www.khanacademy.org.tr adresinde yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Kesirlerden Fransız Devrimi'ne...
Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA)'da yer alan Khan Academy Türkçe'nin en çok izlenen ders videoları her ay güncelleniyor. Nisan ayında en çok izlenen videoların başında Khan Academy Türkçe Tanıtım Videosu geliyor. En çok izlenen 10 videodan 5 tanesini matematik konuları oluşturuyor. Özellikle kesirler ve denklemler en fazla izlenen dersler olarak dikkat çekiyor. Bunların yanında Salman Khan'ın TED 2011 konuşması ve Fransız Devrimi de en fazla izlenen videolar arasında.

Khan Academy Türkçe; matematikten organik kimyaya, basit toplamadan diferansiyel denklemlere, ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine; ya da okul müfredatından bağımsız olarak finanstan sanat tarihine pek çok konuda kişiselleştirilmiş eğitim olanağı sunuyor. Öğrencilere olduğu kadar öğretmen ve velilere de kolaylık sağlayan Khan Academy sitesinde bulunan ortalama 10 dakikalık derslere internet olan her yerde, bilgisayar, telefon ya da tablet üzerinden kolayca ulaşılabiliyor. Khan Academy Türkçe dersleri aynı zamanda seçmeli altyazılar ile sunuluyor ve böylece işitme engelli kullanıcılar için de bir kaynak oluşturuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Salman Khan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title