Haberler

Fransa Meclis?inde Konuşan Küçükcan: ?türkiye?ye Bundan Sonra Daha Fazla Olumlu Yaklaşım Olacağı...

Fransa Meclis'inde konuşan Küçükcan: 'Türkiye'ye bundan sonra daha fazla olumlu yaklaşım olacağı ifade edildi.

Fransa Meclis'inde konuşan Küçükcan: ' Türkiye'ye bundan sonra daha fazla olumlu yaklaşım olacağı ifade edildi.'

Paris'te Fransa Meclisinde düzenlenen 'Avrupa'da Mülteci ve Göç Krizine Kapsamlı İnsani ve Siyasi Cevap' başlıklı uluslararası toplantıya Ak Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dış ilişkiler Komisyonu üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ekmelettin İhsanoğlu, Cumhuriyet Halk Parti'den İlhan kesici katıldı.

Ak Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dış ilişkiler Komisyonu üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan Fransız Meclisindeki toplantıyı organize eden Fransız yetkililer ve Avrupa Parlamenterler Meclisi'nde sabah başlayan gün boyu süren toplantı sonrasında son zamanlarda Avrupa'ya gelen göçmenler ve mülteciler sorunu, çözümü ile ilgili toplantıdaki konuşmasını ve toplantıyı değerlendirdi.

Prof. Dr. Küçükcan 'Biz burada Türkiye'nin şimdiye kadar Suriyeli mültecilerle ilgili politikalarını anlattık. Çözüm önerilerini dile getirdik. Türkiye'nin şimdiye kadar üç milyon insanı misafir ettiğini. Bunlara yaklaşık sekiz milyar dolar para harcadığını, Türkiye'de okullaşmalarına, topluma entegre olmalarına katkıda bulunduğumuzu.. Ancak Suriye krizi çözülmedikçe, mülteci krizinin çözülemeyeceğini dolayısıyla uluslararası toplum bir taraftan mülteciler sorununa yönelirken diğer taraftan Suriye ile ilgili siyasi çözüme ulaşılması gerektiğini ifade ettik. Bu söylediklerimiz Fransa'da yankı buldu. Avrupa Konseyi Parlamenterler meclisindeki parlamenterlerin hemen hemen hepsi Türkiye'nin şimdiye kadar yaptıklarından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Türkiye'nin mülteciler konusunda şimdiye kadar sırtlandığı, taşıdığı yük büyük bir tartışma konusu oldu. Avrupa Birliği ile imzalan ve artık uygulamaya konulan eylem planının da olumlu olduğu ifade edildi. Türkiye'ye bundan sonra daha fazla olumlu yaklaşım olacağı ifade edildi? diye konuştu.

BİZ TÜRKİYE'NİN POZİSYONU İLE AVRUPA'NIN POZİSYONUNU AYRIŞTIRDIK.

Küçükcan şöyle devam etti:

'Biz Türkiye'nin pozisyonu ile Avrupa'nın pozisyonunu şu bakımdan ayrıştırdık. Türkiye Suriye krizinin başlangıcından beri açık kapı politikası izledi. Göçmenleri bir tehdit olarak görmedi. Göçmenlikle, mültecilerle teröristler arasında bir ilişki kurmadı. Avrupa'da özellikle bazı göçmen kökenlilerin, Müslüman kökenlilerin terör olaylarına karışması genel olarak büyük mülteci akınını da bu işin içine karıştırdı. Mültecilere bakış Avrupa'daki toplumsal hayatta genelde olumsuz ve Avrupa'da aşırı sağın gittikçe artmasında da bir araç olarak kullanılıyor. Gerek Fransa'da, Polonya'da ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde aşırı sağın ırkçı partilerin yükselişini gördük. Bunları da izah ettik. Dolayısı ile göçmenlerin terör bağlamı dışında tartışılması gerektiğini o nların aslında temel hak ve hürriyetlerinin insan hakları çerçevesinde konuşulması gerektiğini ifade ettik.

Fransız Meclisinde yaptığımız konuşma Türkiye'nin pozisyonunu açıklamak açısından önemli idi. Bizim için önemli bir fırsat oldu. Bu fırsatı değerlendirmeye çalıştık. Benimle birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ekmelettin İhsanoğlu, Cumhuriyet Halk Parti'den İlhan kesici vardı. Her ikisi de benzer görüşleri dile getirdiler. Türkiye'yi burada en iyi şekilde anlatmış olduk.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Talip Küçükcan Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title