Haberler

Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı Gabriel Attal, eski sevgilisini Dışişleri Bakanı yaptı

Güncelleme:

Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı olan 34 yaşındaki Gabriel Attal, kabinesini açıkladı. Attal, yüzük takıp bir süre birlikte yaşadığı, geçen sene ayrıldığı eski sevgilisi Stephane Sejourne'ü Dışişleri Bakanlığı görevine getirdi. Cumhurbaşkanı Macron'un partisi Rönesans lideri olan 38 yaşındaki Sejourne, ülkenin en genç dışişleri bakanı oldu.

Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı olan Gabriel Attal, eski sevgilisi Stephane Sejourne'ü Dışişleri Bakanı yaptı.

FRANSA'NIN İLK EŞCİNSEL BAŞBAKANI, YENİ KABİNEYİ AÇIKLADI

Fransa'da 8 Ocak'ta Elisabeth Borne ve hükümetinin istifa etmesinin ardından Başbakanlık görevine Gabriel Attal getirildi. Ülkenin ilk eşcinsel başbakanı olan 34 yaşındaki Attal'ın kurduğu kabine açıklandı.

Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı Gabriel Attal, eski sevgilisini Dışişleri Bakanı yaptıGabriel Attal

ESKİ SEVGİLİSİNİ DIŞİŞLERİ BAKANI YAPTI

Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı görevine dikkat çeken bir isim getirildi. Attal, tercihini bir dönem yüzük takıp birlikte yaşadığı, geçen sene ayrıldığı eski sevgilisi Stephane Sejourne'den yana kullandı. Aynı zamanda Avrupa Parlamento'sundan (AP) milletvekili ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın lideri olan 38 yaşındaki Sejourne, ülkenin en genç dışişleri bakanı oldu.

Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı Gabriel Attal, eski sevgilisini Dışişleri Bakanı yaptıStephane Sejourne

2008-2017 yıllarında Cumhuriyetçiler (LR) Partisinde milletvekilliği ve meclis başkan yardımcılığı görevini üstlenen Catherine Vautrin, Çalışma, Sağlık ve Dayanışma Bakanı oldu. İktidar partisi Rönesans milletvekili Marie Lebec, Parlamento ile ilişkilerden Sorumlu Bakan olarak atandı.

SARKOZY DÖNEMİNİN ADALET BAKANINA YENİ GÖREV

Paris'in 7. bölgesinin Cumhuriyetçiler (LR) partili Belediye Başkanı Rachida Dati, Kültür Bakanlığının başına getirildi. Dati, daha önce eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde Adalet Bakanı olarak çalışmıştı. Gençlikten Sorumlu Devlet Bakanı Prisca Thevenot ise Demokratik Yenilenmeden Sorumlu Bakan ve Hükümet Sözcüsü olarak görevlendirildi.

Dayanışma ve Aile Bakanı Aurore Berge için görev değişikliğine gidildi. Berge, artık Kadın ve Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan olarak görev yapacak. Önceki kabinede Spor Bakanı olan Amelie Oudea-Castera'nın çalışma alanı genişletildi. Oudea-Castera, artık Eğitim, Gençlik, Spor ve Olimpiyat Oyunları Bakanı görevini üstlenecek.

GÖREVİNE DEVAM EDEN İSİMLER

Kabinede görevlerine devam eden isimler arasında İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Tarım Bakanı Marc Fesneau, Ekolojik Dönüşüm Bakanı Christophe Bechu, Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanı Sylvie Retailleau bulunuyor. Yarın sabah yerel saat ile 11.00'da yeni kabinenin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı düzenlenecek.

34 yaşındaki Gabriel Attal 9 Ocak'ta eski Başbakan Elisabeth Borne'un yerine başbakan olarak getirilmişti. Milletvekili olan Attal, daha önce hükümet sözcülüğü ve eğitim bakanlığı görevlerini üstlenmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Fransa Tarım Kültür Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (37)

Medeni Bayduk:

Lut kavmi hortladı.

330
15
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Yıkılışa giden yolun yolcuları ..

285
10
yanıtYanıtla
A B:

Kara mizah gibi ne günlere kaldık

209
6
yanıtYanıtla
Medeni Bayduk:

Lut kavmi hortladı

191
9
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Akepe zihniyeti

82
53
yanıtYanıtla
Kadir:

Merakımdan soruyorum sadece, 100 yıl önceki savaşlarda bu fransizlar değil miydi ülkemize saldıran, peki ne oldu da laikliği icat eden fransadan biz laikliği alıp buraya getirdik. Öğrenmeye çalışıyorum birisi bana izah edebilir mi?

yanıt355
yanıt50
Huseyin Cobanoglu:

Laikliği getirmelerinin tek sebebi hepsinin ortak düşmanı islam olması

yanıt164
yanıt33
Sabahattin Polat :

Laiklikle homoluğun ne alakası var, Homolar İran ve Suudi Arabistan da yokmu zannediyorsunuz.

yanıt85
yanıt46
ali tartan:

Senin zihniyetin tamda

yanıt24
yanıt10
DİYARBEKİR:

CHP NİN HAYALİ

yanıt79
yanıt30
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title