Haberler

Fransa'da Etkili Tanıtım

Güncelleme:

Fransa'da bulunan Digne Les Bains Kültür Derneği'nin davetlisi olarak, "da Lavanta Fuarı"nda Onur Konuğu olarak yer alan Ordu Belediyesi yaptığı etkinliklerle etkili bir tanıtım yaptı.

Fuara Başkan Seyit Torun ve Belediye Başkanı Yardımcısı Özer Karadağ'da katıldı.

Fransa'nın Digne Les Bains kentinde 22 -26 Ağustos tarihleri arasında 92.si düzenlenen Lavanta Fuarının açılışına Bölge Başkanı Milletvekili Gilbert Sauvan, Digne Les Bains Valisi Patricia Willaert, Digne Les Bains Belediye Başkanı Serge Glagoven, Başkan Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdağan Barım, Senatör Claude Domizel, Türk Kültür Derneği Başkanı Hacı Bir, Fuar Organizatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Bernard Teysier, Konsolosluk çalışanlarından Dernek İşleri sorumlusu Ordu'lu hemşerimiz Hurşit Şenocak ve çok sayıda gurbetçi katıldı.

Açılışın ardından Ordu Belediyesi Halk Dansları topluluğu gösteri sundu. Fuar boyunca büyük ilgi gören Ordu Belediyesi ekibi fuar içerisindeki salonda da açılış ve kapanış günleri oyunlarını sundular. Fransız vatandaşları ile gurbetçilerimiz gösteriler boyunca Ordu Belediyesi ekibini yalnız bırakmayarak yoğun ilgi gösterdiler.

Fuarda açtığı stantla ilgi odağı haline gelen Ordu Belediyesi Fransız ve Türk vatandaşlarına Ordu'yu tanıtan dokümanlar dağıttı. Stantta Ordu Evlerinin maketlerini de sergileyen Ordu Belediyesi, gelen misafirlerine fındık da ikram etti.

Fuara katılan Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım ve Türk Dernekleri Başkanı Hacı Bir her yıl geleneksel olarak düzenlenen fuara bu yıl onur konuğu olarak Türkiye'nin ve Türkiye'den de Ordu Belediyesinin davet edildiğini belirtti. Katılımlarından dolayı Başkan Seyit Torun'a teşekkür eden ikili bu katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.

Konsolosluk çalışanlarından Dernek İşleri sorumlusu Ordu'lu hemşerimiz Hurşit Şenocak ise yaptığı açıklamada Gurbetçi olarak bulundukları Fransa'da kendilerini yalnız hissetmediklerini söyleyerek, "Fransızlara, bizlerin gurbette yalnız olmadığımızı gösterdiğiniz için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Başkan Seyit Torun fuara katılımı ile ilgili yaptığı açıklamada Ordu'yu Fransa'da en güzel şekilde tanıttıklarını ve Lavanta Festivalinin Avrupa için önemli bir değer olduğunu söyledi. Kendilerini bu fuara davet eden herkese teşekkür eden Başkan Seyit Torun, etkinlikler anısına Fuar'da yer alan yönetici ve katılımcılara birer plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seyit Torun Marsilya Fransa Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title