Haberler

Fotofest Şölen Havasında Başladı

Güncelleme:

Fotofest, Cumhuriyet Caddesi'nde yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf tutkununun katılımıyla yapılan festival yürüyüşü ile start aldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali' (Fotofest), Cumhuriyet Caddesi'nde yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf tutkununun katılımıyla yapılan festival yürüyüşü ile start aldı. Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde yapılan yürüyüşle festival tam bir şölen havasına büründü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle BTSO ana sponsorluğunda düzenlenen '2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali' (FotoFest), Cumhuriyet Caddesi'ndeki festival yürüyüşü ile başladı. Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, CHP Milletvekili Aykan Erdemir, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ile yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf gönüllüsünün yer aldığı kortej, mehter takımının marşlarıyla renklerdi. Fotoğraf tutkunları yürüyüşten en güzel kareleri görüntülemeye çalışırken, Ertuğrulbey Meydanı girişinde film şeridinden oluşturulan kurdelenin kesilmesiyle festivalin resmi açılışı da yapılmış oldu.

Birliktelik örneği

Ertuğrulbey Meydanı'nda düzenlenen Fotofest açılış töreninde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, fotoğraf festivalinin kamu ve özel kuruluşlar, iş dünyası ve gönüllülerin katılımıyla hazırlanan önemli bir birliktelik örneği olduğu söyledi. Bu açıdan festivalin Türkiye'ye de örnek olduğunu dile getiren Pala, "Bursa'daki tüm kurumların başında önemli insanlar var. Gerek özel teşebbüs gerekse gönüllülerimiz bu tür kültürel aktivitelere önemli katılım sağlıyor. Ben bu örnek birlikteliğin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Orta Asya'dan Hint Okyanusu'na en büyük festival

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Utku Kaynar ise Fotofest Bursa'nın Orta Asya'dan Hint Okyanusu'na kadar en büyük fotoğraf festivali olduğunu söyledi. Bursa'daki festivalin Merinos Kongre Kültür Merkezi ile sınırlı kalmadığının altını çizen Kaynar, "Öncelikle tarihi çarşı ve hanlar bölgesi olmak üzere ilçelere kadar önemli cadde ve sokakların tamamı bir galeriye dönüştürüldü. Fotoğraf galerilerinde yapılan festival, tüm Bursa'ya yayıldı ve Bursa doğal bir galeri haline geldi. Bizlere imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala başta olmak üzere katkı veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Bursa kültür sanatta hak ettiği yeri almalı

Festivalin ana sponsorluğunu üstlendiklerini dile getiren BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker de refah seviyesini artırmak için çalışan Bursalı girişimciler olarak otomotivden tekstile her alanda Türkiye'de lider olduğunu kaydetti. Yapılan araştırmalara göre; Bursalı girişimcilerin kendi şehirlerine yatırım yapmaktan en fazla mutlu olan grubu oluşturduğunu kaydeden Parseker, "Bursalı girişimciler, eğitimden altyapıya, sağlığa ve teknoparklara kadar her alanda kendi kendine yatırım yapan bir grubu oluşturuyor. Bu nedenle Fotofest'in ana sponsorluğunu üstlendik. Bursa'nın kültür sanatta da hak ettiği yeri alması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bu tür kültürel etkinlikleri önemsiyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de bir şehre bakmanın o şehri görmek anlamına gelmediğini belirterek, gerek Bursa'da yaşayanlar gerekse dışarda yaşayanların Bursa'yı daha iyi görebilmesi için bu festivalin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının sadece yüzde 1'nin Bursa'da ağırlandığını belirterek, bu tür uluslararası festivallerin kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Festivale katılan ABD Büyükelçiliği Basın Kültür Konsolosu Craig Dicker de festivale 15 Amerikalı sanatçının da katıldığını belirterek, önümüzdeki süreçte kültürel anlamda iki ülke arasında çok daha geniş çaplı etkinlikler hayata geçirileceğini vurguladı.

Açılış töreninin ardından fotoğraf severler Ertuğrulbey Meydanı'ndaki Coşkun Aral'ın 'Sözün Bittiği Yer' ve Zaman gazetesi fotoğrafçılarının 'Arap Baharı' konulu fotoğraf sergilerini gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aykan Erdemir Mehmet Semih Türkiye Şölen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title