Haberler

Forsdaki Yıldız Sayısı Değişmeli

Her biri bir devleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki 16 yıldızın 21'e çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kütahya Vali Yardımcısı ve Simav Kaymakam Vekili Mustafa İngenç, Türklerin tarih boyunca 21 devlet kurduğunu belirterek, her biri bir devleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki 16 yıldızın 21'e çıkarılması gerektiğini söyledi.

Araştırmacı ve yazarlık kimliğiyle de tanınan Mustafa İngenç, bu konuda yaptığı çalışma ve belgeleri içeren, 2010 yılında yayınladığı 'Tarihimiz-Kaç Devlet Kurduk' isimli 525 sayfalık kitabını Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, tüm bakanlıklar ile valilikler ve ünlü tarihçilere gönderdiğini söyledi. İngenç, devletin tüm kurumlarının bu kitaptan haberdar olmasına karşın, bugüne kadar hiçbir kurum ve tarihçiden kendisine yanıt gelmemesine şaşırdığını anlattı.

Mustafa İngenç, Türklerin tarih boyunca kurduğu devlet sayısının 21 olduğuna yönelik iddialarını ispatlamaya hazır olduğunu Türk devletleri sayısı, imparatorluklar, hem de Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki yıldızlar konusunda tarihçilerin bir araya gelerek yeniden bir değerlendirme yapmaları gerektiğini savundu. İngenç, şunları söylyedi:

"Türkler, tarih boyunca Göktürk, Uygur, Arap ve Latin alfabelerini kullanmıştır. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız 16 büyük imparatorluğu temsil etmektedir. Oysa bu yıldızlara 5 tane daha ilave etmemiz gerekir. Bunlara, 2'nci Göktürk (Kutluk), Eyyübiler, Yeni Delhi Sultanlığı, Memluklar ve Safaviler devletlerini de katmamız gerekir."

Tarih boyunca Türklerin çeşitli simgeler içeren bayraklar kullandıklarını kaydeden Mustafa İngenç, Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun ilk düzenlenmesinin 1925'de çıkarılan sancak talimatnamesi ile yapıldığını kaydetti. İngenç, şöyle devam etti:

"1937, 1978, 1985 yıllarında çıkartılan Türk Bayrağı tüzüğü ve bu tüzüklerin ilgili maddelerine atıfta bulunularak Fors, bugünkü şeklini almıştır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki yıldız sayısının 21 olması gerekmektedir. Bu konuda hem Türk devletlerinin sayısı, imparatorluklar, dolayısıyla Cumhurbaşkanlığındaki yıldızlar konusunda tarihçilerin bir araya gelerek yeniden bir değerlendirme yapmaları gerekmektedir." - Kütahya / Simav

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title