Haberler

Formasyon Kararını Öğrenciler Protesto Etti

Yüksek Öğrenim Kurumu'nun, 5 Nisan günü Fen- Edebiyat fakültelerine yönelik aldığı pedagojik formasyonu kaldırma kararını Fen - Edebiyat öğrencileri protesto etti.

Yüksek Öğrenim Kurumu'nun, 5 Nisan günü Fen- Edebiyat fakültelerine yönelik aldığı pedagojik formasyonu kaldırma kararını Fen - Edebiyat öğrencileri protesto etti.

Öğrenci Gençlik Sendikası olarak açıklama yapan Fen Fakültesi Uzay Bilimleri 1. Sınıf öğrencisi Fatoş Uyanık, şöyle konuştu: "Fen - Edebiyat öğrencilerinin geleceklerini ellerinden alma girişimini resmiyete dönüştürmüştür. Alınan bu karar ile 200 bin Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisinin ve bundan sonra bu fakülteyi kazanacak öğrencilerin artık öğretmen olmak için hiçbir şansı kalmayacaktır. YÖK bu kararı atanamayan öğretmenleri örnek göstererek almış olmasına rağmen, Türkiye'de yaşanan krizin faturası harç

zamlarından sonra üniversite öğrencilerine formasyon ile ödetilmeye çalışılıyor. Biz geleceğimize, bin bir zorluklarla kazandığımız üniversitelerde mezun işsizler kervanına daeğil, geleceğimizi garanti altına alacak bir eğitim sistemi ile devam etmek istiyoruz."

Binlerce Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisinin, mezun olduğu halde alan dışı birçok yerde çok düşük ücretlerle hayatını devam ettirmekte zorlandığını anlatan Uyanık, "Büyük bir çoğu işsizken, öğretmen olma hakkının alınması bizler açısından kabul edilemez bir durumdur. Bizde bu durumu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesini sembolik olarak kapatarak YÖK'ün kararını protesto ediyoruz" dedi.

Öğrencilerin gelecek kaygısı içinde olduğunu dile getiren Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrenim elemanı Nilgün Toker Kılıç ise; şunları söyledi: "Öğrencilerimiz kendi alanlarında öğretmen olamayacaklar. Eğitim fakültelerine de formasyon verilmesin o zaman. Burada ciddi bir eşitsizlik var. Öğrencilerin ciddi gelecek belirsizlikleri var. Bu belirsizlik normal yaşantılarına da derslerine de yansımaya başladı. Dersi verimli dinlemiyorlar. Eğitim Fakültesi'nden mezun olan öğretmen oluyor. Ama Fen

Edebiyat Fakültesi'nden mezun olan öğretmen olamıyor. Bu ciddi eşitsizliğin düzeltilmesi gerekiyor"

Amerikan Kültür Edebiyatı 1. Sınıf öğrencileri Ceyhun Dönmez

ve Sosyoloji Bölümü 4 sınıf öğrencisi Kamber Elmas ise; "Okula girdiğimde formasyon yapar öğretmen olurum diye düşünüyordum. Ama o hayalim bu karar ile maalesef gerçekleşemeyecek. Arkadaşlarımızın geleceksizlik kaygıları var. Eğitim hakkımız elimizden alınıyor. Akademik bilgi mi üretmek istiyoruz. Yoksa hayatta itilmiş bireyler mi bırakıyoruz. Bugün de derslere girmeyerek ve fakülte girişini kapatarak bu kararı protesto ediyoruz" dediler.

Grup, basın açıklamasının ardından Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi girişini kapatarak kararı protesto etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Öğrenim Kurumu Ege Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title