Haberler

Foça Kaymakamı Adem Arslan'a Güle Güle

Güncelleme:

2011 Yılında Foça Kaymakamlığına atanan Adem Arslan'ın tayini Samsun iline çıktı.

Yaklaşık bir yıldır Foça'da görev yapan Kaymakam Arslan'ın tayini ilçede şaşkınlığa neden oldu.Göreve başladığı ilk günden buyana ilçede eleştiri oklarının hedefi olan Arslan'ın sürpriz tayini yöre halkını sevince boğdu. Daha önce güvenlik nedeniyle kapatılan Foça Deniz Üssü yolunun yeniden sivil ulaşıma açılmasına öncülük etmesiyle bazı kesimlerin olumsuz tepkilerine maruz kalan Kaymakam Arslan, ilçede yaşanan bombalı terör saldırısı sonrasında da eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Kaymakam Arslan'ın Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanmasından ötürü; "Güle güle Kaymakam Bey" diyerek memnuniyetlerini bildiren birçok Foçalı vatandaş, "Kaymakam Bey'in tayini oldukça isabetli bir karar olmuş. Adem Arslan'ın Foça'da görev yaptığı süre içersinde 'Gelen gideni aratır' misali eski Kaymakamımız Sayın Kamil Köten'i gündüz vakti mumla arar olduk.Kaymakam Bey'in Allah gittiği yerde yüzünü güldürsün" şeklinde yorumlarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı onayından çıkan atama yazısı ile Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan Foça Kaymakamı Adem Arslan'ın önümüzdeki günlerde yeni görevine başlaması bekleniyor.

ADEM ARSLAN KİMDİR?

25.02.1969 Yılında Ordu'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ordu'da tamamladı. 1987 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1991 yılında bitirdi. Askerliğini kısa dönem olarak yapan Arslan, 1994 yılında kaymakam adayı olarak Kayseri Valiliği'nde staja başladı. 3 yıl süren staj döneminde sırayla, Perşembe Kaymakam Refikliği, İstanbul Valiliği teftiş stajı, Afyon Evciler, Hatay Hassa ve Çorum Ortaköy ilçelerinde kaymakam vekaleti görevlerinde bulundu.

1996 yılında kamu ve yerel yönetim konusunda İngiltere'de staj yaptı. İki yıl Giresun'un Güce ilçesinde, iki yıl da Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde kaymakam olarak görev yaptı. 2001-2003 yılları arasında Hakkari Vali Yardımcılığı, 2003-2005 yılları arasında da İpsala İlçe Kaymakamı olarak çalıştı.

2005-2008 yılları arasında Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kaymakamlık görevinde bulundu. 2008-2011 yılları arasında Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde kurucu kaymakamlık yaptıktan sonra 14 Eylül 2011 tarihinde İzmir'in Foça ilçesine kaymakam olarak atandı. Arslan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adem Arslan Facebook Samsun Foça Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title