Haberler

Foça'da PKK'ya Protesto

Güncelleme:

Foça'da PKK'nın askeri araca saldırı düzenlemesinin ardından, terör sokaklarda protesto edildi.

Foça'daki patlamanın ardından saat 19.00 sıralarında, Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partili yaklaşık 500 kişilik grup, ilçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunup istiklal marşı okuyan guruba sahildeki kafelerde oturan vatandaşlar da destek verdi. Ardından yapılan açıklamada terörün Türkiye'nin batısına da ulaştığı, hükümetin istifa etmesi gerektiği söylendi. Bu sırada bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Ak Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Erdal Kalkan, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili İl Başkan Yardımcısı Nazmi Kalyoncu ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar'dan oluşan Ak Parti heyeti Foça'daki hain saldırıda yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Hain saldırının yüreklere ateş düşürdüğünü belirten Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaralanan askerlere acil şifalar dilediklerini belirtti.

DHA (AÖ/RT)

- KUTU -

FOÇA'DA ÖZEL BİRLİKLER EĞİTİLİYOR

İzmir'in Foça İlçesi'nde düzenlenen ikiz bombalı saldırıda hedef alınan askeri servis aracının gittiği askeri üs, yaklaşık 30 yıl önce Mersin'den taşındı. Foça'nın en büyük askeri bölgelerinden biri olan, Güney Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı üste, Foça Üs Komutanlığı, Çıkarma Gemileri Komutanlığı, Çıkarma Filosu Komutanlğı ve Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı 6 binden fazla asker bulunuyor. Özel birliklerin eğitildiği askeri üste konuşlu askerler, herhangi bir savaş ya da çatışma durumunda da çıkarma için anında harekete geçiyor. Burada özel olarak eğitilen askerlerin büyük çoğunluğu çatışma bölgelerinde görevlilendiriyor. Söz konusu yerdeki eğitimlerle, askerlere zor şartlar altında hayatta kalma, düşman topraklara sızma, düşman kıyafetleri giyip istihbarat toplama, düşmana suikast düzenleme gibi eğitimlerin yanısıra envanterde bulunan silahların neredeyse hepsinin nasıl kullanacağı öğretiliyor.

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 4'üncü Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Tugay Komutanlığı ile Jandarma Komando Okulu da Foça'da bulunuyor. - İzmir / Foça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title