Haberler

Fırça İşe Yaradı

Ordu'ya Gelişinde İstediği Gibi Karşılanmadığı İçin Vali Yardımcısı'nı Azarlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Olay Medyaya Yansıyınca Dün Komşu Giresun'da Özel İlgi Gördü.

Ordu’ya gelişinde istediği gibi karşılanmadığı için Vali Yardımcısı’nı azarlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olay medyaya yansıyınca dün komşu Giresun’da özel ilgi gördü.

Giresun protokolü Bakan’ı tam kadro il girişinde karşılayıp "Hoşgeldiniz" dedi. Günay memnuniyetini "Arkadaşlar, devlet terbiyesini yerine getirdiler" sözleriyle dile getirdi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün memleketi Ordu’ya gelişinde Vali Ali Kaban’ın kendisini il sınırında karşılamamasına öfkelenmesi işe yaradı. Bakan Günay’ın Ordu Vali Vekili Mehmet Turan Çuhadar’a gösterdiği tepkinin medya organlarınca duyurulmasının ardından, Günay dün Giresun gezisinde il sınırında protokol tarafından tam kadro karşılandı. Karşılamada Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, bayram iznini kullandığı için bulunmadı ancak, Giresun Vali Vekili Süleyman Özçakır, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Şen, Emniyet Müdürü Cemal Levent, Giresun Belediye Başkanı AKP’li Hurşit Yüksel, bürokratlar ve daire müdürleri tam kadro bakanı karşıladı.

Karşılamadan duyduğu memnuniyeti "Arkadaşlar, devlet terbiyesini yerine getirdiler" sözleriyle ifade eden Bakan Günay, Ordu’daki karşılamaya gösteridiği tepki hatırlatıldığında ise "Ordu’da ihmal olmuş herhalde. Vali Bey’le bakacağız, halledeceğiz" dedi.

"Allah kabul etsin"

Bakan Günay, Giresun’da gazetecilerin Vali Ali Kaban’la ilgili soruları üzerine, şunları söyledi: "Vali Bey’in izinde olduğunu öğrendim. Ama nerede olduğunu bilemiyorum. Elbette insanların izine çıkma ve tatil hakkı var ama ben bir ilimize gelirken, izne gidecek olan en üst düzey kamu yöneticisinin ile gelecek olan bakana bilgi vermesinin bir devlet nezaketi olduğu düşüncesindeyim." Bakan Günay, gazetecilerin Vali Ali Kaban’ın hacca gittiğinin söylendiğini hatırlatmaları üzerine "Eğer öyleyse Allah kabul etsin. Ama bilmiyorum" dedi.

Ankara’ya kadar gelir, karşılarız

Ordu Vali Yardımcısı’yla girdiği diyalog Bakan Günay’ın Başbakan Erdoğan’ın bakanların il girişinde karşılanmasını ortadan kaldıran genelgeden haberi olmadığını ortaya koydu. İlginç diyalog şöyle:

Günay: Vali nerede?

Çuhadar: Yurtdışında.

Günay: Nerede?

Çuhadar: Bilemiyorum, yurtdışındaydım, yeni geldim.

Günay: Ne demek vali nerede bilemiyorum?

Çuhadar: Yurtdışına gitti efendim, kardeşinin yanına.

Günay: Size mi vekalet verdiler? Kim vekil?

Çuhadar: Adem Yılmaz.

Günay: O nerede?

Çuhadar: O da izne ayrıldı.

Günay: 3. vekilsiniz yani. Saat 12.00’den beri hiçbirinizden haberim yok. 60 il gezdim, böylesini görmedim.

Çuhadar: Sayın Bakanım karşılama nerede olacak diye sordum, valilik önünde, dediler.

Günay: Bakan ile girince ya Vali ya da yardımcısı karşılar.

Çuhadar: Ankara’ya kadar da geliriz sorun değil de!

Günay: Bana valiyle ilgili bilgi vereceksiniz.

Çuhadar: Olur bakanım.

Bakan Günay, egosunu tatmin etmiş

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Ordu’daki tepkisi için Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek "Durum genelgeye uygun değilse oturup değerlendirmek gerekir" dedi. Muhalefetin değerlendirmeleri şöyle:

Rıdvan Yalçın (MHP Ordu milletvekili) Günay memleketinde vatandaşların ilgi göstermediğini görünce hırsını vali vekilinden çıkarmış. Herkesin içinde bürokrat azarlanmaz. Devlet abadına yakışmıyor

Rahmi Güner (CHP Ordu milletvekili) Bakanı valinin değil valilik makamının karşılaması önemli. Sosyalist bir çizgiyi savunurken 180 derece ters fikirleri savunması makam içindi. Kendi egosunu tatmin için bu tartışmayı çıkarmış olabilir.

Recai Birgün (DSP) Başbakan’ın "Bakanları karşılamayın" genelgesi var. Bu herhalde bakanın kişisel kaprisi olsa gerek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title