Haberler

Fırat'tan 'Operasyon' Tepkisi

Ak Parti'li Dengir Mir Mehmet Fırat, 'İhaleye Fesat Karıştırma' Operasyonlarını Eleştirdi.

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, polis tarafından Adıyaman Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na yönelik gerçekleştirilen 'ihaleye fesat karıştırma' operasyonlarını eleştirdi. Yapılan operasyonlarda görevlilerin tutuklanmasından dolayı üniversitede ihale yapılamaz hale geldiğini söyleyen Fırat, "Adıyaman Üniversitesinde ihale yapacak insan bırakmadılar. Malum konular nedeniyle hepsi cezaevinde. Adıyaman Cezaevi'ni Adıyaman Üniversitesi'ne çevirdiler. Yakında öğrencilerine cezaevinde eğitim vermek zorunda kalınırsa hiç şaşırmam" dedi.

AK Partili Fırat, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Adıyaman'a geldi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ü ziyaret eden Fırat, daha sonra üniversitede üretilen ilk resmi plakalı güneş enerjili araçla yapımı süren Tıp Fakültesi ve diğer fakülte binalarını inceledi. 2004 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi'nin hızlı gelişimi ile diğer üniversitelere model olup, örnek gösterildiğini söyleyen Fırat, son zamanlarda ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonlarda Yapı İşleri Daire Başkanlığı görevlilerinin tutuklanmasının Tıp Fakültesi'nin bitirilmesine engel olduğunu savundu. Tıp Fakültesi'nin bitirilmesi için gönderilen 25 milyon TL'nin, ihale yapılamadığı için iade edildiğini ifade eden Fırat, "Üniversitede yaşanan bazı nedenlerden dolayı ve birilerinin kişisel menfaatlerine alet etmek istemesi, yatak çarşaflarına kadar alınan Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi açılmayı beklerken 25 milyon para ihale yapılamadı diye geri iade edildi. Adıyaman'da hastalanan ve başka illere tedavi için giden hastalarımız, hatta hastane kapılarında beklerken hayatını kaybeden hastalarımızı düşünecek olursak, bunun günahı ve vebali çok büyük. Bunda ihmali olanların yerinde olmak istemezdim. Bu günahı nasıl taşıyacaklar bilemiyorum" diye konuştu.

'CEZAEVİNDE DERS VERİLİRSE ŞAŞIRMAM'

Tıp Fakültesinin geri iade edilen 25 milyon lirasının Adıyaman'ı en az 10 yıl geriye götürdüğünü de savunan Fırat, tutuklanmalar nedeniyle cezaevinin üniversiteye dönüştüğünü savunarak şunları söyledi:

"Kişisel çıkar gözetenler Adıyaman'a büyük zarar vermiştir. Adıyaman Üniversitesi'nde ihale yapacak insan bırakmadılar. Malum konular nedeniyle hepsi cezaevinde. Adıyaman Cezaevi'ni Adıyaman Üniversitesi'ne çevirdiler. Yakında öğrencilerine orada eğitim vermek zorunda kalırsa bu üniversite hiç şaşırmam. Çok yazık, ihale yapacak adam yok ve 25 milyon para geri iade ediliyor. AK Parti hükümetinden 134 üniversite içersinde en fazla ödenek alma başarısı gösteren Adıyaman Üniversitesi diğer üniversitelere de örnek gösterilirken, 25 milyon paranın geri iade edilmesinden ben çok büyük üzüntü duydum. Bu işte ihmali olanlar ve göz yumanlar ile tüm Adıyamanlılar bunun vebalinden sorumludur. Adıyaman ve Adıyamanlılara yazık oldu. Adıyaman değil 25 milyon, 25 kuruşa ihtiyacı olan bir kenttir. Bu para Adıyaman'ın kaderini etkilemiştir. Bütün vebali günahı olan sorumlular utansın."

Adıyaman Üniversitesi'nde düzenlenen ihalelere fesat karıştırıldığı gerekçesiyle polis tarafından son aylarda düzenlenen 3 ayrı operasyonda, Yapı İşleri Daire Başkanlığı idarecilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title