Haberler

Filizler Köfteci’sinde, Iki Lezzet Bir Arada!

İkisi de Özel, Tabakta Sucuklu Köfte, Pencerede Kız Kulesi

Yemek hizmeti veren her kuruluşun kendine has lezzetleri vardır. Gerçi Filizler Köftecisi'nde her seçenek ayrı bir lezzet şölenidir ama yine de bazı spesiyaller gerçekten farklıdır. Tıpkı Filizler'in sucuklu köftesi gibi. Hele bir de bu köfteyi Filizler'in Kızkulesi manzaralı yeni mekanında yiyorsanız, tadı damağınızda kalacak lezzete bir de eşsiz bir mekan ve manzara da eşlik edecek demektir.

Bir yemeğin tadı bu kadar ayrıcalıklı ama tarifi de bu kadar basit olabilir mi? Filizler'de olur çünkü Filizler Köftecisi'nde hazırlanan her bir porsiyonun lezzeti biraz et seçiminden ve etin işlenme şeklinden kaynaklanır. Müdavimleri etin Filizler için Balıkesir Gönen'den ve özel olarak yetiştirilen genç danalardan geldiğini, bu danaların kesildikten sonra bir hafta Filizler'in soğuk hava depolarında dinlendirildiğini, köfte yapılacak ete hiç bir katkı maddesi konmadığını, tamamen doğal baharatların kullanıldığını dahası pişirildikten sonra tabakta donmadığını da bilir. Bu sağlıklı ve doyurucu lezzete de sadece 9.25 TL öder. Üstelik ikramlar, ustalık, kusursuz servis ve güleryüz de haliyle fiyata dahildir.

Bunlar genel özellikler ama Filizler'in sucuklu köftesi yine de bir başkadır. Önce bir kabın içine kıyma, doğranmış sucuk, biber, soğan, baharatlar ve yumurta konup iyice yoğrulur. Yoğulurulan bu sucuklu karışımdan büyükçe parçalar kopartılır ve köfte haline getirilir. Pişirmek için de mangalda ve kömür ateşinde kızartılır. Evet bu kadar basittir ama lezzeti... Unutulmazdır. Hele ki yediğiniz mekan özelse ve penceresinden baktığınızda da dünyaya mâl olmuş bir manzara göz alabildiğine uzanıyorsa... Yani sucuklu köfteyi Filizler'in Üsküdar sahilindeki 2150 metrekarelik yeni restoranında yiyorsanız...

Plato Mimarlık'tan Nejat Sert ve Aklın Aynası İç Mimarlık Tasarım'dan Çağdaş Yüksel ile Serkan Salah'ın yeniden hayat verdiği bu mekanda, Filizler lezzetiyle mekanın tasarımı adeta bütünleşmiş gibi. Tarihi ve kültürel mirasımız Kız Kulesi ve Üsküdar, sofra ve lezzet mirasımız köfte ile ancak böyle bir mekanda ve böylesine uyum içinde sunulabilirdi. Bir yanda Üsküdar'ın karakteristik malzemesi doğal taş ve ahşap, öte yandan Filizler Tuzla'daki sayfiye havasının kente uyarlanmış hali. Doğallık, içtenlik ve samimiyetin hakim olduğu o sıcacık iç mekan bir yanda, tarihin tanığı İstanbul'la kuşatılmış olma hissi diğer yanda... Boğaz'dan akan mavilikler içinde Kız Kulesi, martılar ve uzaklardaki İstanbul silueti ile lezzet ustalarının elinden çıkma Filizler'in benzersiz köfteleri ve her anlamda özel ve özenle tasarlanmış bir mekân...

"Afiyet olsun" demek adetten... Cidden afiyet oluyor çünkü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title