Haberler

Filiz'den "Makarnanın Kitabı"

Güncelleme:

Filiz, şef yazar Ebru Omurcalı ile mutfaklarının vazgeçilmezi olan makarnanın Anadolu'nun farklı kültürlerine ait yüzlerce tarifini "Makarnanın Kitabı"nda bir araya topladı.

Türkiye'nin vazgeçilmez lezzeti Filiz ve şef yazar Ebru Omurcalı işbirliğinde hazırlanan ve Anadolu'nun geleneksel yerel lezzetlerini makarna ile buluşturup modern bir anlayışla sunan tariflerle dolu "Makarnanın Kitabı" şimdi raflarda!

Geleneksel Türk mutfağının temsilcisi Filiz, bu kitapla alışılmış makarna algısını farklı bir boyuta taşıyor. Makarna ile yapılmış çorbalardan, salatalara, etli yemeklerden tatlılara dek uzanan, Anadolu mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini de vurgulayan "Makarnanın Kitabı"nda Edirne'den Van'a, Rize'den İzmir'e geleneksel Türk mutfağının en özel ve bilinmeyen yüzlerce tarif yer alıyor.

Makarnanın Kitabı, yazar Ebru Omurcalı'nın çocukluğuna uzanan yemek yapma tutkusunun ve memleketi Bolu'daki Filiz Restoran ile başlayan makarnayla tanışma öyküsünün bir sonucu. Tüm damaklara hitap eden Filiz Makarna ile kolaylıkla yapılabilecek çeşitli makarna tarifleriyle dopdolu bu kitap, okuyucuları doyumsuz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

39 yıldır sofraların olmazsa olmazı haline gelen Filiz Makarna, bu kitapla makarna seven herkesin mutfağındaki en önemli rehber olacak. Alfa Yayınları'ndan çıkan ve 11 Mart tarihinde raflardaki yerini alan Makarnanın Kitabı seçkin kitabevlerinde ve perakende noktalarında okuyucularını bekliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ebru Omurcalı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title