Haberler

Filistinli Sığınmacı, Okulu Kapanmasın Diye "Tek Ayağıyla" Everest'e Tırmanıyor

Ürdün'de yaşayan Filistinli mülteci Cerah el-Havamde, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma riskiyle karşı karşıya kalan mezun olduğu okula yardım toplamak için dünyanın en yüksek dağı Everest'e tırmanıyor.

Ürdün'de yaşayan Filistinli mülteci Cerah el-Havamde, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma riskiyle karşı karşıya kalan mezun olduğu okula yardım toplamak için dünyanın en yüksek dağı Everest'e tırmanıyor.

Yakalandığı kemik kanseri nedeniyle tek ayağını kaybeden ancak bu hastalığı yenen 22 yaşındaki Havamde, Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) bağlı Ürdün'deki El-Cufe Okulu'nun kapanmaması için farklı bir kampanyayı tercih etti.

Havamde, aynı zamanda kendisinin de 10 yıl eğitim gördüğü, 750 Filistinli mültecinin okuduğu Cufe Okulu'nun maddi imkansızlıklar sebebiyle kapanmaması için bağış toplamak amacıyla "İlk Adım" kampanyasını başlattı.

Sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla kampanyayı dünyaya duyurmak isteyen Havamde, 2 Nisan'da koltuk değnekleriyle Nepal-Çin sınırında bulunan 8 bin 848 metre yüksekliğe sahip dünyanın en yüksek dağı Everest Dağı'na tırmanmaya başladı.

Filistinli genç, 2010 yılında kansere yakalandığında büyük destek gördüğünü söylediği okuluna yardım toplamak için başladığı tırmanışta 5 bin 100 metreye ulaştı.

Kendisi de Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir mülteci kampında doğup büyüyen Havamde, gelecek günlerde Everest Dağı'nda bulunan 5 bin 364 yükseklikteki ana kampa ulaşarak kampanya için yaptığı tırmanışını tamamlamayı hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Everest Dağı Ürdün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title