Haberler

Filistin'den Türkiye'ye Getirilen Yaralılar

TBMM Türkiye Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti, dün sabah Gazze'den Türkiye'ye getirilen yaralıları hastanede ziyaret etti.

TBMM Türkiye- Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti, dün sabah Gazze'den Türkiye'ye getirilen yaralıları hastanede ziyaret etti.

Heyette, Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile AK Parti Siirt Milletvekili Osman Önen yer aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Muhammed Mustafa Yetiş, yakın zamanda Ortadoğu'da kanlı bir süreç yaşandığını ve Gazze'de de binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını söyledi.

Türkiye'nin bölgede istikrarı sağlamaya çalıştığını belirten Yetiş, "Türkiye, bir yandan da yakın coğrafyanın adeta eli, ayağı, gözü kulağı oluyor ve onarıcı yapısını da temsil ediyor" dedi.

Yetiş, Türkiye'nin bu süreçte hem dış politikada çaba harcadığını hem de bölgeden yaralıların tedavi için ülkeye getirilmesi için uğraştığını vurguladı. Bugün, TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti olarak, hastanede yaralıları ziyaret ederek, hastaların sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldıklarını anlatan Yetiş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin varlığının ne kadar önemli olduğunu yine Gazzeli yaralılarımızı gördüğümüzde bir kez daha yaşamış olduk. Tüm Gazzeli şehitlerimize rahmet ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Yaralıların getirilme süreci devam edecek ve burada en üst düzeyde devletim tüm imkanları kullanılarak bakılacağını ifade etmek istiyorum.

Yaralılarımızın birçoğu, ağır bombardıman altında kalanlardır. Maalesef, İsrail'in hiçbir savaş kuralına uymayan yaklaşımları neticesinde, yaralılara bile ulaşılamamasına yönük her türlü engelleme çabalarının getirdiği netice olarak, uzun süre enkaz altında kalmış ve enkaz altında kalmanın getirdiği kas ezilmesine bağlı, çok daha ciddi bir hasar süreci mevcut. Burada, uzun süre kalacaklarını öngörüyoruz. Yaralılarımızı, evlerine şifa ile göndermeye çalışacağız."

Şuay Alpay da daha önce Azerbaycan Karabağ bölgesindeki çatışmalarda yaralanan 2 askeri de ziyaret ettiklerini belirtti.

"Soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın yanındayız" diyen Alpay, acıların birlikte yok edileceğine inandıklarını söyledi. Yaralıların Türkiye'de evlerinde olduklarını vurgulayan Alpay, yaralılara acil şifalar diledi.

İsrail saldırısında ağır yaralananlardan 3'ü erişkin, biri çocuk 4 kişi, dün sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmişti.

Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı'ndan alınarak tedavi için Ankara'ya getirilen yaralılar Rahme Muhammed Hatami (33), İhab Muhammed Naccar (19), Nida Abu Dagga (20) ve Ahud Selana'yı (15) Esenboğa Havaalanı'nda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile diğer ilgililer karşılamıştı. Filistinli yaralılar, havaalanından ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alınmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Şuay Alpay Filistin Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title