Haberler

Fevziye Cengiz'e Darp Raporu Veren Doktora 1066 Lira Ceza

Güncelleme:

İzmir'deki Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılında gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in dövülmesi olayında Dr. A.K., Türk Tabipler Birliği 1066 lira cezaya mahkum oldu.

İzmir'deki Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in dövülmesi olayında 'yeterince muayene etmeden rapor verdiği' ileri sürülen Dr. A.K.'ya 'gerekli özen ve dikkati göstermediği, kurallara uymadığı' gerekçesiyle, Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu 1066 lira ceza verdi.

NÖBETÇİ DOKTOR VE POLİS MEMURLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Karakolda dövülen Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım'ın olay günü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli nöbetçi Dr. A.K. ile karakolda bulunan polis memurları Ş.Ü. ve C.İ. hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede, Fevziye Cengiz'in polis merkezinde dövülmesinden sonra rapor için götürüldüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde, görevli doktor A.K. tarafından muayene edildiğini, ancak, doktorun yeterince muayene etmeden şikayetçinin sağ kolunda ve yüzündeki, kırmızı ekimozların saptandığını belirtmekle yetindiğini kaydetti. Fevziye Cengiz'e aynı gün Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde yapılan muayenede, vücudundaki 'darp ve cebir izlerinin ayrıntılı olarak tespit edildiği' vurgulayarak, Dr. A.K.'ın 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediğini iddia etti.

DOKTORA İZMİR TABİP ODASI'NDAN "UYARI" CEZASI

Dava sürerken, Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, Dr. A.K.' yı, müvekkiline yapılan 'işkenceyi' raporunda belirtmediği iddiasıyla İzmir Tabip Odası'na şikayet etti. 21 Kasım 2012'de İzmir Tabip Odası, doktor A.K. hakkında 'adli vakaların muayenesinde ve rapor tanziminde gerekli özeni göstermemek' iddiasıyla soruşturma başlattı. İzmir Tabip Odası, 'uyarı' cezası verdi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ 'NDEN 1066 LİRA PARA CEZASI

Avukat Hanife Yıldırım, İzmir Tabip Odası'nın verdiği 'Uyarı' cezasının yetersiz olduğunu belirtip, Dr. A.K.'nın 'mesleksel bilgi ve becerilerini insan onuruna ters düşecek amaçlarla kullanmak, işkence yapmak, işkenceye katılmak veya işkence olarak nitelendirilebilecek işlem ve davranışlarda bulunmak, işkence bulgularının tespitinde gerçeğe aykırı rapor düzenlemekten, geçici olarak 15 günden 6 aya kadar meslekten alıkoyma' cezası ile cezalandırılması istemiyle Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu'na başvurdu. Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu, Dr. İbrahim Tufan Ünal başkanlığında, Avukat Hanife Yıldırım'ın istemini inceledi. Kurul, oybirliği ile Dr. A.K.'ya İzmir Tabip Odası'nın verdiği 'uyarı' cezasını yeterli bulmadı ve bu kararı bozdu. Bozma kararı üzerine tekrar toplanan İzmir Tabip Odası Onur Kurulu eski kararında direndi. Fevziye Cengiz' in avukatı Hanife Yıldırım, yeniden Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu'na başvurdu. Dr. M. Sezai Berber başkanlığındaki Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu, Dr. A.K'nin, 'adli raporun düzenlenmesinde gerekli özen ve dikkati göstermediği, adli raporların düzenlenmesinde uyulması gereken kuralara uymadığı' gerekçesiyle 6023 sayılı Yasanın 39. maddesi ve TTB Disiplin Yönetmenliği'nin 4/u maddesi uyarınca 1066 lira para cezasına çarptırdı. Dr. A.K.'nin karara 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemesi'nde itiraz yolunun açık olduğu hatırlatıldı.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, verilen cezanın bir öncekinden daha iyi olduğunu, bu tür olaylarda doktorların rapor verirken bundan böyle daha dikkatli davranacaklarına inandığını söyledi.


CEZA DAVASI SONUÇLANMIŞTI

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 14'üncü duruşma sonunda mahkeme heyeti, Fevziye Cengiz'in görevli memura direnmeden beraatına, 'hakaret' suçundan 442 gün karşılığı 8 bin 440 lira ceza verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanık polisler Tekin D. ve Nevzat A.'nın beraatına, Beyit S. ve Hakan Y.'ye oy çokluğuyla 'memurun zor kullanma yetkisini aşarak kasten yaralama' suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilmesine, cezanın ertelenmemesine karar vermişti.

DOKTOR BERAAT ETMİŞTİ

Mahkemenin kadın üyelerinden Aysun Mutlu, sanık polislerin 'işkence' suçundan cezalandırılması gerektiği yönünde karara şerh koymuştu. Bu davada 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenen Dr. A.K. beraat etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipler Birliği Mustafa Kemal Atatürk Karabağlar İzmir Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

Kara Mamba:

Bir konsimatris devleti rezil etti. İşte adalet bu polise küfür et, hakaret et, aşağıla sonra bana neden zor kullandılar ben bir bayanım de, mağduru oyna . Herkese ceza yağsın ohhh be. Rahatladın inşallah. Senin sayende; artık zalimin karşısında canı yanan ne kadar mazlum varsa günahı senin boynuna.

50
5
yanıtYanıtla
xXx:

Konsun doktordan ve polisten değerli olduğu yerdir Türkiye. . Kimse polislerden adliyelerden adalet beklemesin özellikle bu kadını savunanlar. .

47
7
yanıtYanıtla
cihan:

kadın çirkeflik yapıyor, polis kadını karakolda dövüyor, suçlu doktor oluyor. savcı yapsaydı muayenesini. . . . . her olayda doktora bir ceza kesiyorlar. nasıl iştir bu. . . düşün doktorların yakasından. bıktık sizden. . . . adım atsak adli bir durum varmı diye korkar olduk, bir günde 200 hasta muayene ediyorum, sabah gördüğüm hastayı 2 saat sonra görsem tanıyamıyorum, beyin bir yerden sonra bitiyor. . . Allah buna razı olmaz. . .

25
26
yanıtYanıtla
ibrahim:

Bu polise duyduğunuz güven ve sahip çıkma duygusu gün gelecek elinizde patlayacak!

12
30
yanıtYanıtla
ayıp ettin Tabipler birliği:

O doktora ceza veren Tabipler birliği. Acilde ölüme terkedilen bakılmayan hastalar için de harekete gecsene. Ama her şeyi işinize geldiği gibi yaparsiniz. Ne doktorunuz sizin için önemli ne de vatandaş. Tek derdiniz ceza verdik deyip gündeme gelmek. Hadi ordan adi yozlasmis zihniyet.

39
3
yanıtYanıtla
Polis antepli:

İyi yapmış polis kankalarim. Gece bi vakti barlarda gez kimlik sorulsun artistik yap...namuslu ayağı yap .....dayağı yer oturursun

23
14
yanıtYanıtla
Zxc:

Dovmeyeceksin bu gibi bilmem ne kadinlari. Yoksa adam yerine koyuyorlar kanunlardaki en buyuk cezayi koseceksin anlayacak ebesini

23
3
yanıtYanıtla
fatih:

bos bos konusuyorsun cihan adli arkadas o zaman doktor gorevini iyi yapacak ortbas etmeyecek az bile almis ceza bizlerden biktiysan birakirsin doktorluk meslegini gider domates satarsin eger doktor olarak calisiyorsan gorevini iyi yapacaksin sonucta bedava calismiyorsun

9
17
yanıtYanıtla
Muhasebeci:

Polis hiç bir zaman milletin polisi olmamıştır. İnsanlar polisten korktuğu kadar suçlulardan korkmuyorlar.

9
9
yanıtYanıtla
Siyaset:

Haberi uzatmaya gerek yok ey medya , sanki kitap yazıyorsunuz

4
13
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title