Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, "40 yıldır bütün devlet kurumlarına sinsi bir şekilde yerleşen bir yapıyla karşı karşıyayız. Her şerde bir hayır vardır.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, "40 yıldır bütün devlet kurumlarına sinsi bir şekilde yerleşen bir yapıyla karşı karşıyayız. Her şerde bir hayır vardır. Bu olay olmasa, bu yapıdan, özellikle silahlı kuvvetler içerisindeki yapıdan bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde kurtulamazdık." dedi.

İşler, Hatay'ın Payas ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girşimine tepki için düzenlenen "Birlikte Milyonlarız" mitingine katıldı.

15 Temmuz'un gelecek nesillerin şerefle bahsedeceği gün olarak tarihe geçtiğini belirten İşler, Türk milletinin dünyaya vatana ve milli iradeye nasıl sahip çıkılacağını gösterdiğini söyledi.

Bir takım şer ve fitne odaklarının Pensilvanya'da, ABD'de, Türkiye için, bu millet için tuzaklar kurduğunu ifade eden İşler, şöyle devam etti:

"Fakat bu milletin hamuru İslamla yoğurulmuştur. Dolayısıyla Rabbimin yardımı bizlerle beraber oluyor. Esas o gecenin kahramanı sokaklara sahip çıkan milletimiz oldu. Allah onlardan razı olsun. Özellikle silahlı kuvvetlerimizdeki kahraman askerlerimiz, subaylarımız, erlerimiz bu darbecilere karşı duran, darbecilere prim vermeyen askerlerimiz var. Onlardan da Allah razı olsun. Bu şerefli üniformanın içerisinde bir takım hainler çıkmış, biz onları komutan da, general de, asker de saymıyoruz. Onların da zaten cevabını Yüksek Askeri Şura verdi ve hepsini layık olduğu yere gönderdi. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir. Onu demokratik sisteme uygun bir şekilde görevlendirmek bizim görevimiz. Onlar da o görevini yapacaklar.

40 yıldır bütün devlet kurumlarına sinsi bir şekilde yerleşen bir yapıyla karşı karşıyayız. Her şerde bir hayır vardır. Bu olay olmasa, bu yapıdan özellikle silahlı kuvvetler içerisindeki yapıdan bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde kurtulamazdık. Şimdi bunlar kendilerini afişe ederek devletin de elini kolaylaştırdılar. Şimdi hepsi ordudan ihraç edilip atıldılar. Kimileri de emekli edilerek bu yapıdan silahlı kuvvetler kurtulmuş oldu."

Konuşmasında OHAL'de değinen İşler, herkesin sokaklarda olduğunu, OHAL'i millete karşı ilan edilmediğini kaydetti.

İşle, 11 yıldan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalıştığını belirterek, "Allah'tan başka hiç kimseden korkmayandan herkes korkar. Önemli olan Allah'tan korkmaktır. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızla 11 yıldır beraber çalışıyorum. Zaman zaman 'efendim çevrenize dikkat edin, yanınızdaki insanlardan sıkıntı çıkabilir' dediğimizde, aynen dediği şuydu, 'Ne yapabiliriz? Allah koruyacaksa korur.' Recep Tayyip Erdoğan bugün Türkiye'yi bir tesbihe benzetirseniz eğer tesbihin imamesi mesafesinde. O imameyi oradan çıkardıkları an bütün tesbih darmadağın olur. Dolayısıyla onu çok iyi bildikleri için ona saldırıyorlar. Onu öldürmek istiyorlar. Onun hayatına kast emek istiyorlar. Bütün mazlumların duası olduğu için Allah da onu koruyor." diye konuştu.

Düzenlenen mitinge, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kolluk kuvvetleri komutanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Antakya'da darbe girişimine tepki

Hatay'ın Antakya ilçesinde de DSİ Parki'nda toplanan vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor. Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", sloganı attı.

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim'in okunması ve duaların edilmesinin ardından konuşan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 15 Temmuz darbe girişiminin bayrak, millet, vatan, çocuklar ve gençler için her gün düşünülmesi ve akıllardan çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Artık konuşma değil, bir arada durma zamanı olduğunu vurgulayan Kimyeci, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli evlatları, dünyaya her zamankinden daha fazla aynı safta sımsıkı durmayı, bütün farklılıkları zenginlik olarak kabul ederek geleceğe tek yürekle hızlı adımlarla yürüme onurunu gösterdi. Türk milleti dünyada en önde olan ve en şerefli milletlerden bir tanesidir. Milletimizin ortaya koyduğu irade gerçekten mazlum milletlere örnek teşkil ediyor. Yüreğinizdeki bu sevgi ilelebet devam etsin. Bayrağımızın dünyanın en üst zirvelerinde dalgalanması için milli irade duruşumuzu ortaya koymaya devam edeceğiz. Vatanımızın parçalanması için gecesine gündüzüne katan iç-dış mihrakların ve ülkelerin yaptığı bu çirkin oyunları başlarına geçireceğiz."

Etkinliğe çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emrullah İşler Payas Politika Güncel Haberler

title