Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan'ın konuşması Öğrenciler adına konuşan Ramazan Başoğlu'nun konuşması Tekbir getirilerek yürüyüş yapılması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Ondokuz Mayıs Üniversitesinde akademisyenler, öğrenciler ve idari personel darbe girişimini protesto etti, olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı FETÖ'nün darbe girişimi, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) akademisyenler, öğrenciler ve idari personel tarafından protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan'ın konuşması

Öğrenciler adına konuşan Ramazan Başoğlu'nun konuşması

Tekbir getirilerek yürüyüş yapılması

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde akademisyenler, öğrenciler ve idari personel darbe girişimini protesto etti, olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

FETÖ'nün darbe girişimi, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) akademisyenler, öğrenciler ve idari personel tarafından protesto edildi.

Kurupelit yerleşkesinde OMÜ Öğrenci Konseyince üniversite yönetiminin desteği ile FETÖ'nün darbe girişimine tepki eylemi gerçekleştirildi. OMÜ Camisi'nde toplanan akademisyen, idari personel ve öğrenciler, olaylarda şehit olan emniyet güçleri ve hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti, ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra İlahiyat Fakültesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, darbe girişimini protesto etti.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan yaptığı konuşmada, darbe girişimine karşı ulusça birlik ve beraberlik içinde olunduğunu, bunun dünyaya gösterildiğini söyledi.

Her şerde bir hayır bulunduğunu dile getiren Mennan, "Terör odaklarının gerçekleştirdiği bu hain saldırı, ulusça bizi birbirimize kilitledi. Her şerde bir hayır vardır. Burada da şer odaklarına karşı bir olduk, bir olacağız. Topyekun birlikte hareket edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir muz cumhuriyeti olmadığını bu millet dünyaya gösterdi." diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşan Ramazan Başoğlu da Türkiye'nin birlik ve birliğine yönelik hain saldırıyı kınadı.

FETÖ'nün insafsızca, kalleşçe ve ahlaksızca kendi halkına kurşun yağdırdığını vurgulayan Başoğlu, şunları kaydetti:

"Bu hainler hedeflerini gerçekleştirmek için milletimizin kutsalına saldırmışlardır. Hayatını, ülkesine adamış başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunmuşlar, çok değerli komutanlarımızı rehin alma cüretini göstermişlerdir. Milli iradenin merkezi, bağımsızlığımızın sembolü Büyük Millet Meclisimize milletin alın teri ile alınmış uçak ve helikopterlerle bomba yağdırmışlardır. Ülkemiz üzerinde emelleri olanlar bilsinler ki onların hayasızca akınlarını durduracak, göğsünü siper etmiş gençlik buradadır."

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, tekbir getirerek OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezine kadar yürüdü. Burada, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua eden grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sevilhan Mennan Kurupelit Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
title